COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Vegan μπεσαμέλ για να απολαμβάνεις τον μουσακά χωρίς ενοχές 


JTeam

9 Ιουλίου 2023

Vegan μπεσαμέλ για να απολαμβάνεις τον μουσακά χωρίς ενοχές 
www.cucinabotanica.com
Αν ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε μια vegan μπεσαμέλ που είναι πραγματικά φανταστική.

Είτε ακολουθείτε μια χορτοφαγική δίαιτα, είτε θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, αυτή η vegan μπεσαμέλ θα σας δώσει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε τον μουσακά σας ή το παστίτσιο σας, χωρίς ενοχές.

Μία μπεσαμέλ χωρίς γάλα, βούτυρο ή άλλα ζωικά παράγωγα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική εκδοχή και μπορεί να ολοκληρώσει όλα τα φαγητά σας. Πρέπει να τη φτιάξετε οπωσδήποτε, είναι πεντανόστιμη.

Υλικά

1 λίτρο φυτικό γάλα

90 γραμμάρια αλεύρι 0

80 γραμμάρια ελαιόλαδο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Jenny.Gr
www.cucinabotanica.com

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, που έχουμε βάλει στη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα, διατηρώντας τη φωτιά χαμηλή, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Θα διαρκέσει περίπου ένα λεπτό. Ύστερα προσθέτουμε το φυτικό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει βράση, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και δίνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το 0 αλεύρι με οποιοδήποτε αλεύρι χωρίς γλουτένη. Συνιστάται επίσης ανεπιφύλακτα το ρυζάλευρο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.