COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μακαρονοσαλάτα: Η καλύτερη συνταγή για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα


JTeam

14 Ιουλίου 2023

Μακαρονοσαλάτα: Η καλύτερη συνταγή για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα
www.soniaperonaci.it
Αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι η τέλεια επιλογή για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα.

Τι υπέροχο να βλέπεις τόσα πολλά χρώματα σε ένα μόνο πιάτο, έτοιμο να κατακτήσει τους πάντες. Από τη μία απολαμβάνεις τη γεύση της βουβαλίσιας μοτσαρέλας, του βασιλικού και τόνου και από την άλλη δοκιμάζεις τη γλύκα από τα τα ντοματίνια αρωματισμένα με σκόρδο. Αυτό το πιάτο έχει ό,τι χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη του καλοκαιριού.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικών

20 φύλλα βασιλικού

50 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

250 γρ. τόνο σε λάδι

4 αντζούγιες σε λάδι

250 γρ. βουβαλίσια μοτσαρέλα

80 γρ. μαύρες ελιές

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και μετά τα κόβουμε στη μέση. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πλυμένα φύλλα βασιλικού, ολόκληρα ή σπάζοντας τα με το χέρι. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τον πυρήνα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τα ντοματίνια είναι έτοιμα: τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Στο μεταξύ κόβουμε τις ελιές στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τις προσθέτουμε στα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε επίσης τις αντζούγιες μαζί με λίγο από το λάδι στο οποίο έχουν συντηρηθεί.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα στη μέση και την προσθέτουμε κι αυτή στα ντοματίνια. Ύστερα προσθέτουμε τον τόνο, χωρίς να τον στραγγίξουμε, αλλά χρησιμοποιώντας λίγο από το λάδι του ως καρύκευμα. Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο.

Τώρα που η σάλτσα είναι έτοιμη, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες σης συσκευασίας. Το στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και η μακαρονοσαλάτα σας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση.

Η συντήρηση

Μπορείτε να καταναλώσετε τη σαλάτα ζυμαρικών αμέσως ή να την ετοιμάσετε για να τη διατηρήσετε το πολύ 3 μέρες στο ψυγείο, κλεισμένη σε αεροστεγές δοχείο ή καλυμμένη με μεμβράνη. Αν σκοπεύετε να την ετοιμάσετε την προηγούμενη μέρα, προσθέστε τα ντοματίνια στο τέλος για να μην ξινίσουν πολύ. Δεν συνιστούμε να την καταψύξετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.