COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχο ταρτάρ τόνου με χυμό μήλου και σέλινου


JTeam

15 Ιουλίου 2023

Υπέροχο ταρτάρ τόνου με χυμό μήλου και σέλινου
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata
Το ταρτάρ τόνου με χυμό μήλου και σέλινου είναι ένα γρήγορο και εύκολο ορεκτικό για να απολαύσετε τον τόνο σε όλη του την πληρότητά του.

Για το ταρτάρ χρησιμοποιείται κάθε μέρος του τόνου, εκτός από το συκώτι και τη γλώσσα, που είναι πολύ μικρή. Σε αυτή τη συνταγή διαλέξαμε το φιλέτο. Με όμορφο σκούρο κόκκινο χρώμα, είναι το πιο πολύτιμο μέρος του ψαριού.

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως επειδή το ψάρι είναι ωμό, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή και στη μεταχείρισή του, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος των παρασιτικών λοιμώξεων. Επιπλέον, όταν σερβίρετε τον τόνο ωμό, προσθέστε λεμόνι μόνο την τελευταία στιγμή, για να μην εμποτιστεί η σάρκα και αλλοιωθεί η γεύση του.

Υλικά

320 γρ. καθαρισμένο και φρέσκο φιλέτο τόνου

2 μήλα

1 λεμόνι

1 σέλινο

Αλατισμένη κάπαρη

Σόδα

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε από το αλάτι 2 κουταλιές της σούπας αλατισμένη κάπαρη, τις απλώνουμε τις σε έναν δίσκο και τις βάζουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

Καθαρίζουμε το σέλινο και το 1 μήλο (βγάζουμε τον πυρήνα) και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με στον χυμό από 1/2 λεμόνι. Στη συνέχει ανακατεύουμε 1 ποτήρι σόδα και μια πρέζα αλάτι μαζί με το χυμό από το σέλινο και το μήλο.

Κόβουμε τον τόνο πρώτα σε λωρίδες και μετά σε πολύ μικρούς κύβους, τον βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε το ταρτάρ μαζί με με τον χυμό και τοποθετούμε στην επιφάνεια μερικές πολύ λεπτές φέτες μήλου και την κάπαρη.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.