COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σούπερ δροσερή σαλάτα με πλιγούρι, κεράσια και φέτα


JTeam

25 Ιουλίου 2023

Σούπερ δροσερή σαλάτα με πλιγούρι, κεράσια και φέτα
www.lalunasulcucchiaio.it
Η σημερινή σαλάτα με πλιγούρι, φέτα και κερασιά είναι ένα γρήγορο και εύκολο καλοκαιρινό πιάτο.

Αυτή η σαλάτα είναι πραγματικά έτοιμη σε λίγα λεπτά και μπορεί εύκολα να προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Γνωρίζουμε ότι πολλοί δεν είναι λάτρεις της ρυζοσαλάτας ή της κλασικής κρύας μακαρονάδας, αν είστε από αυτούς τους ανθρώπους, σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή τη σαλάτα.

Η ιδιαίτερη πινελιά σε αυτό το πιάτο είναι τα κεράσια, γιατί η γλύκα τους έρχεται σε αντίθεση με τη γεύση της φέτας. Ας δούμε όμως πώς θα ετοιμάσουμε αυτήν την υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα.

Υλικά

200 γρ. πλιγούρι

300 γρ. κεράσια

100 γρ. ροκα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια

200 γρ τυρί φέτα

Για το ντρέσινγκ

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Jenny.Gr
www.lalunasulcucchiaio.it

Εκτέλεση

Βράζουμε το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει

Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Συνδυάζουμε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα κεράσια στη μέση. Σένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι, τη ρόκα, τα κεράσια, τη φέτα, το μαϊντανό και τέλος προσθέτουμε το ντρέσινγκ με τα ψιλοκομμένα φιστίκια.

Αφήνουμε τη σαλάτα να αρωματιστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Σημείωση

Η σαλάτα μπορεί να ετοιμαστεί από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο. Τη βγάζετε περίπου δέκα πριν τη σερβίρετε. Αν περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί για μερικές μέρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Αντί για πλιγούρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κριθάρι, , καστανό ρύζι, άγριο ρύζι ή μαύρο ρύζι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.