COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χοιρινό με μανιτάρια και μπαμπού: Η κινέζικη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα κιόλας


JTeam

30 Ιουλίου 2023

Χοιρινό με μανιτάρια και μπαμπού: Η κινέζικη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα κιόλας
www.lennesimoblogdicucina.com
Το χοιρινό με μανιτάρια και μπαμπού είναι ένα τυπικό φαγητό της κινέζικης κουζίνας, εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία.

Το χοιρινό μανιτάρι μπαμπού είναι σίγουρα ένα από τα πιάτα που έχετε παραγγείλει περισσότερο στο κινέζικο εστιατόριο, μαζί με το γλυκόξινο χοιρινό.

Χαρακτηριστικό της ασιατικής κουζίνας, οι βλαστοί μπαμπού είναι ένα από τα βασικά συστατικά του χοιρινού κρέατος με μανιτάρια και μπαμπού. Πρόκειται για βρώσιμους βλαστούς που λαμβάνονται από αυτό το φυτό, παρόμοιοι σε εμφάνιση με τα σπαράγγια αλλά με λευκό χρώμα.

Τα ωμά περιέχουν δυνητικά τοξικές ουσίες για την υγεία μας αλλά, μαγειρεμένα και σωστά παρασκευασμένα, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Πωλούνται σε άλμη, ήδη κομμένα, μαγειρεμένα και έτοιμα για κατανάλωση, σε γυάλινα βάζα ή κονσέρβες.

Ένα άλλο βασικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι τα μανιτάρια σιτάκε (Shiitake). Είναι μανιτάρια πλούσια σε πρωτεΐνες και φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη D. Για τη συνταγή, το ιδανικό θα ήταν να τα χρησιμοποιήσετε φρέσκα, αλλά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να τα βρείτε και συχνά είναι εποχιακά.

Ωστόσο, θα μπορέσετε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα με τα αποξηραμένα, τα οποία είναι πιο εύκολο να βρείτε στο τμήμα έθνικ κουζίνες στα σούπερ μάρκετ.

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Υλικά

250 γρ χοιρινό (κομμένο σε φέτες)

2 κουταλιές της σούπας άμυλο πατάτας (συν μια χούφτα για πανάρισμα)

150 γρ. φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια Shiitake

100 γρ. βλαστοί μπαμπού

1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών

4 κουταλιές της σούπας κρασί ή σάκε από ρύζι

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κόβοντας τις φέτες χοιρινού σε λωρίδες και στη συνέχεια τις πανάρουμε στο άμυλο πατάτας.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το κρασί με τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό λαχανικών.

Σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι με ψηλές άκρες ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι αφήνοντας στην άκρη μερικές φέτες για το σερβίρισμα. Στη συνέχει προσθέτουμε και τις λωρίδες χοιρινού και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε στο τηγάνι τη μισή σάλτσα, τα μανιτάρια και το μπαμπού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.

Στη σάλτσα που περίσσεψε προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας άμυλο πατάτας και την αραιώνουμε. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στο χοιρινό, μαγειρεύοντας άλλα 5 λεπτά για να αποκτήσουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Σερβίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού και μαύρο πιπέρι.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.