COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς να μαγειρέψεις το τόφου: Συμβουλές για να το κάνεις νόστιμο


JTeam

3 Αυγούστου 2023

Πώς να μαγειρέψεις το τόφου: Συμβουλές για να το κάνεις νόστιμο
pexels
Το τόφου είναι ένα φαγητό που παρασκευάζεται με πηγμένο γάλα σόγιας και αποτελεί τη βάση ορισμένων ασιατικών κουζινών, ιδιαίτερα της Ιαπωνικής και της Κινέζικης . Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε πολλές ιδέες για το πώς να το μαγειρέψετε και πώς να το κάνετε πραγματικά νόστιμο.

Η υφή, απαλή ή σφιχτή, και η εμφάνιση του τόφου είναι παρόμοια με το τυρί κρέμα, αλλά η γεύση είναι ουδέτερη. Ακριβώς λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, προσφέρεται για πολλές παρασκευές και αρωματίζεται πολύ εύκολα. Μπορεί να καταναλωθεί τηγανητό, παναρισμένο για να φτιάξετε tofu nuggets, σοταρισμένο σε τηγάνι για να ετοιμάσετε το pad thai, ψημένο στη σχάρα, κομμένο σε κομμάτια και μαγειρεμένο με λαχανικά ή να προστεθεί σε σαλάτες, σάλτσες και σούπες.

Πλούσιο σε πρωτεΐνες (καθώς και σε ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο), το τόφου είναι τέλειο για να συνδυαστεί με κινόα , ρύζι και κουσκούς. Επιπλέον, είναι ένα συστατικό χωρίς λακτόζη και vegan καθώς είναι παράγωγο της σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, αλλά δεν συνιστάται να το φάτε ωμό. Ακολουθούν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να μαγειρέψετετο τόφου και να το κάνετε νόστιμο.

Πώς να μαγειρέψετε το τόφου στο τηγάνι

Μία από τις απλούστερες τεχνικές για να μαγειρέψετε το τόφου είναι το τηγάνι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το στραγγίξετε από το νερό και να το ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί.

Για να το κάνετε πραγματικά λαχταριστό, απλά κόψτε το σε κύβους ή λωρίδες και βάλτε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά σε ένα μείγμα μαζί με σάλτσα σόγιας, ψιλοκομμένο σκόρδο, φρέσκο ​​τζίντζερ και σησαμέλαιο.

Ύστερα μπορείτε να το μαγειρέψετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό εξωτερικά. Μπορεί να σερβιριστεί μαζί με ρύζι και σοταρισμένα λαχανικά για ένα πλήρες και νόστιμο πιάτο.

Πώς να μαγειρέψετε το φυσικό τόφου

Το φυσικό τόφου είναι συνήθως λευκό και έρχεται σε σφιχτή ή απαλή υφή. Το τόφου δεν πρέπει να καταναλώνεται ωμό: είναι πάντα καλύτερο να το μαγειρεύετε. Μπορείτε να το ζεματίσετε σε νερό για 2-3 λεπτά για να φύγει η πικρή γεύση και η υφή που κάποιοι βρίσκουν δυσάρεστη στον ουρανίσκο. Σε αυτό το σημείο μπορεί να μαριναριστεί με λάδι και κουρκουμά ή με σάλτσα σόγιας και τζίντζερ και να σερβιριστεί με λαχανικά στον ατμό.

Jenny.Gr
pexels

Πώς να μαγειρέψετε τόφου με λαχανικά

Το τόφου ταιριάζει εύκολα με πολλές ποικιλίες λαχανικών, μπαχαρικών και καρυκευμάτων. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λαχανικά όπως πιπεριές, καρότα και κολοκυθάκια . Κόβουμε τα λαχανικά με το τόφου σε λωρίδες και τα σοτάρουμε όλα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ψιλοκομμένο σκόρδο και τζίντζερ. Ολοκληρώνετε με σάλτσα σόγιας. Οι λάτρεις των πικάντικων μπορούν να προσθέσουν λίγο ψιλοκομμένο τσίλι.

Πώς να μαγειρέψετε το καπνιστό τόφου

Το καπνιστό τόφου είναι ιδανικό για τις σαλάτες. Μόλις το στραγγίξετε και το στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας, απλά κόψτε το και ψήστε το σε ένα ταψί ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι. Όταν είναι έτοιμο προσθέστε το σε σαλάτες ή στα σάντουιτς. Και στις δύο περιπτώσεις, συνιστάται να καρυκεύετε το τόφου με μπαχαρικά και αρώματα κατά βούληση (κουρκουμάς, πάπρικα, τζίντζερ ή σάλτσα σόγιας).

Το καπνιστό τόφου είναι επίσης ιδανικό για να φτιάξετε κεμπάπ με πιπεριές, καρότα και μελιτζάνες. Απλώς πασπαλίστε με λάδι, αλάτι και μπαχαρικά για γεύση πριν το ψήσετε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180°C.

Το μαγείρεμα του τόφου δεν είναι καθόλου δύσκολο. Με λίγη φαντασία και τη βοήθεια μπαχαρικών και καρυκευμάτων μετατρέπεται σε ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο.

Το τόφου είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και μπορεί να υποκαταστήσει το κρέας για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή ή απλά για όσους θέλουν να αλλάξουν τη διατροφή τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS