COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά σπανακοπιτάκια στον φούρνο με φέτα και μορταδέλα


JTeam

5 Αυγούστου 2023

Λαχταριστά σπανακοπιτάκια στον φούρνο με φέτα και μορταδέλα
www.soniaperonaci.it
Τα πιο λαχταριστά και σπιτικά σπανακοπιτάκια στον φούρνο με ζουμερή γέμιση.

Μια παραδοσιακή, ελληνική συνταγή που όλοι αγαπάμε σε μια ιδιαίτερη εκδοχή, γιατί θα προσθέσουμε μορταδέλα. Ένα ορεκτικό με άρωμα Ελλάδας.

Υλικά

150 γρ. σπανάκι

250 γρ. μορταδέλα

1 σκελίδα σκόρδο

3 τούφες μαϊντανός

250 γρ. φέτα

30γρ. τριμμένο τυρί

150 γρ. μορταδέλα

6 φύλλα κρούστας

1 αυγό

40 ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Αρχικά, χοντροκόβουμε το σπανάκι και τη σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι και τη σκελίδα σκόρδο. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Σε αυτό το σημείο, το στύβουμε για να φύγει το περιττό νερό που θα βγάλει, αφαιρούμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και μετά μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ για να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο σπανάκι. Όταν κρυώσουν όλα, προσθέτουμε τη φέτα, το αυγό και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Κόβουμε τη μορταδέλα σε κύβους περίπου ½ εκ. και την προσθέτουμε στη γέμιση.

Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε ένα φύλλο ζύμη, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λάδι και κλείνουμε τη ζύμη στη μέση, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο. Τοποθετούμε περίπου 100 γραμμάρια γέμιση στο πλάι της ζύμης και κλείνουμε τη ζύμη σε τρίγωνο διπλώνοντάς την πολλές φορές μέχρι να έχουμε ένα γεμισμένο τρίγωνο πλάτους περίπου 15/20 cm.

Τοποθετούμε το τρίγωνο σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε. Πλάθουμε έξι τρίγωνα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.