COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Vegan ομελέτα με αλεύρι ρεβιθιού, χωρίς αυγά


JTeam

22 Αυγούστου 2023

Vegan ομελέτα με αλεύρι ρεβιθιού, χωρίς αυγά
unsplash
Σήμερα σας προσφέρουμε μια απλή αλλά γευστική συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια: ομελέτα από αλεύρι ρεβιθιού χωρίς αυγά, εξαιρετική για να την απολαύσετε ζεστή και κρύα.

Η ομελέτα με αλεύρι ρεβιθιού είναι η πιο κλασική εναλλακτική λύση αντί της παραδοσιακής ομελέτας με αυγά. Ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά (αν και συνιστούμε να αφήσετε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για λίγες ώρες πριν το ψήσετε, ώστε να γίνει πιο εύπεπτο) και μπορεί να καρυκευτεί όπως επιθυμείτε.

Υλικά

200 γρ. αλεύρι ρεβιθιού

400 ml νερό

350 γρ. κολοκυθάκια?

2 κόκκινα κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι ρεβιθιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε το κουρκούτι με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και χωρίς σβόλους .

Προσθέτουμε μια σταγόνα ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για μερικές ώρες: έτσι θα είναι πιο εύπεπτο.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη.

Σε ξεχωριστό τηγάνι, σοτάρουμε το κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες με λίγο λάδι. Μόλις είναι έτοιμο το προσθέτουμε στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Μοιράζουμε το μείγμα κολοκυθιού και κρεμμυδιού σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, προσθέτουμε το κουρκούτι από αλεύρι ρεβιθιού και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα της ομελέτας σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά , χωρίς να την αναποδογυρίσουμε. Περιμένουμε να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνεια και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.