COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ρολάκια κοτόπουλου με προσούτο και φασκόμηλο


JTeam

23 Αυγούστου 2023

Ρολάκια κοτόπουλου με προσούτο και φασκόμηλο
www.lalunasulcucchiaio.it
Και όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους...

Η τρυφερότητα του κρέατος, η λεπτή γεύση του προσούτο και το άρωμα του φασκόμηλου κάνουν αυτό πιάτο πραγματικά ακαταμάχητο. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορείτε να του αντισταθείτε. Ας δούμε όμως πώς θα το κάνουμε.

Υλικά

8 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

12 φέτες προσούτο

1,5 dl λευκό κρασί

30 γρ βούτυρο

Φύλλα φασκόμηλου

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι για γεύση

Jenny.Gr
www.lalunasulcucchiaio.it

Εκτέλεση

Απλώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και τα χτυπάμε για να πάρουμε λεπτές φέτες με ομοιόμορφο πάχος. Τοποθετούμε μια φέτα προσούτο και από πάνω βάζουμε ένα φιλέτο κοτόπουλο και μέσα στο φιλέτο βάζουμε μισή φέτα προσούτο και ένα φύλλο φασκόμηλου και μισή φέτα ζαμπόν. Τυλίγουμε το φιλέτο με τη φέτα προσούτο και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Ετοιμάζουμε 8 ρολά κοτόπουλου έτσι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και το βούτυρο με λίγα φύλλα φασκόμηλου και αν θέλουμε μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τα ρολά κοτόπουλου και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. ‘Ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10/15 λεπτά.

Σερβίρουμε τα ρολά κοτόπουλου ζεστά με τη νόστιμη σάλτσα, ίσως συνοδευόμενα από έναν πουρέ πατάτας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.