COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα μύδια τηγανητά σε αρωματικό κουρκούτι


JTeam

17 Αυγούστου 2023

Πεντανόστιμα μύδια τηγανητά σε αρωματικό κουρκούτι
www.lennesimoblogdicucina.com
Τα τηγανητά μύδια είναι ένας εκπληκτικός μεζές για ούζο

Τέλεια ως απεριτίφ ή take-away finger food , τα τηγανητά μύδια θα σας καταπλήξουν με την απλότητα και τη γεύση τους. Μάλιστα, το πανάρισμα σε τρία στάδια, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στην καρυκευμένη φρυγανιά, δίνει συνοχή και άρωμα και το ένα οδηγεί στο άλλο.

Υλικά

1 κιλό μύδια με το κέλυφός τους

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Ένα μάτσο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

Το ξύσμα ενός βιολογικού λεμονιού

2 αυγά

50 γρ τριμμένο πεκορίνο

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Αλάτι και πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Εκτέλεση

Πρώτα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καθαρισμένα και πλυμένα μύδια. Ρίχνουμε και το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι εξατμιστεί τελείως, μετά αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα 3 μπολ για το πανάρισμα. Στο πρώτο ρίχνουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά που τα χτυπήσαμε με αλάτι, πιπέρι και τριμμένο πεκορίνο, στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μόλις τα μύδια είναι έτοιμα και βγουν από το κέλυφος τους τα πανάρουμε. Πρώτα τα περνάμε από το αλεύρι, μετά στα αυγά και μετά στη φρυγανιά. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ψηλή, στενή κατσαρόλα, για να ελέγχουμε καλύτερα τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα μύδια. Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με μερικές φέτες λεμόνι για μια νότα φρεσκάδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS