COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχματζούν: Η συνταγή για την πικάντικη πίτσα της ανατολής


JTeam

28 Αυγούστου 2023

Λαχματζούν: Η συνταγή για την πικάντικη πίτσα της ανατολής
www.lennesimoblogdicucina.com
Η Ανατολή έχει τη δική της πεντανόστιμη πίτσα, το λαχματζούν

Όταν ακούμε πίτσα το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι Ιταλοί, όμως και η Ανατολή έχει τη δική της πεντανόστιμη πίτσα, λεπτή και τραγανή, με κιμά, μπαχαρικά, ψιλοκομμένα λαχανικά και αρωματικά. Το λαχματζούν δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την διασημότερη πίτσα του κόσμου.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

50 γρ. γιαούρτι

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

7 γρ. ξηρή μαγιά μπύρας

Μια πρέζα αλάτι

30 ml ελαιόλαδο

Για το καρύκευμα

150 γρ. κιμάς (αρνίσιος ή ανάμικτος μοσχάρι-αρνί)

100 γρ. ντοματίνια καθαρισμένα

½ κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κόκκινο τσίλι (πικάντικο για γεύση)

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Ένα μάτσο φρέσκο ​​μαϊντανό

Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

Φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη, διαλύοντας τη μαγιά μπύρας σε λίγο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και στο κέντρο ρίχνουμε γιαούρτι, το λάδι και το νερό με τη μαγιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε πρώτα με ένα πιρούνι και μετά με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ομοιογενής και συμπαγής ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τον κιμά με τις καθαρισμένες ντομάτες, πολτοποιημένες ελαφρά με ένα πιρούνι. Χοντροκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο κρέας, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση και τέλος προσθέτουμε την πάπρικα και τη ρίγανη. Αφού ανακατέψουμε προσεκτικά, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.

Όταν περάσει ο απαραίτητος χρόνος ανοίγουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 μέρη με τη βοήθεια ενός πλάστη. Τα τακτοποιούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Μοιράζουμε το καρύκευμα του κρέατος στα κομμάτια της ζύμης και μετά ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10/15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η βάση και να γίνει ελαφρώς τραγανή.

Σερβίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό, μερικές ροδέλες κρεμμυδιού στην άκρη και φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.