COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χορτοφαγικό κάρυ με μανιτάρια


JTeam

31 Αυγούστου 2023

Χορτοφαγικό κάρυ με μανιτάρια
www.lennesimoblogdicucina.com
Οι πρωταγωνιστές αυτού του σούπερ ινδικού πιάτου είναι τα μανιτάρια.

Το ινδικό κάρυ είναι ένα από τα αγαπημένα μας comfort food. Το φτιάχνουμε με γαρίδες, κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί, μπακαλιάρο ή χοιρινό. Ή χωρίς κρέας όπως αυτό το χορτοφαγικό κάρυ με μανιτάρια.

Η βασική συνταγή είναι αυτή της Κεράλα , μια περιοχή της Ινδίας όπου αυτή η νόστιμη σούπα φτιάχνεται με ένα μείγμα σπόρων σε σκόνη και μπαχαρικών στα οποία προστίθεται Βούτυρο ghee («καθαρό» κίτρινο βούτυρο γκι από την Ινδία), ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, ντομάτα και γάλα καρύδας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύχρωμο και νόστιμο χορτοφαγικό κάρυ που μπορεί να συνοδευτεί με λαχανικά ή πρωτεΐνες της επιλογής σας. Έχουμε επιλέξει να γιορτάσουμε την άφιξη του φθινοπώρου με ένα μείγμα από φρέσκα μανιτάρια, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας είδος μανιταριών, φρέσκα, αποξηραμένα ή κατεψυγμένα. Ας δούμε τη συνταγή.

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη μουστάρδα σε κόκκους

1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου

1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κόλιανδρου

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, κατά προτίμηση βούτυρο γκι

1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη

1 κόκκινο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ

400 ml πελτέ ντομάτας

400 ml γάλα καρύδας

200 γρ. φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια

1 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό ή κόλιανδρο

Εκτέλεση

Καταρχάς φρυγανίζουμε τους σπόρους σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 3 λεπτά. Ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα μπαχαρικά σε σκόνη. Είναι ένα ουσιαστικό βήμα γιατί αν οι σπόροι και τα μπαχαρικά δεν φρυγανιστούν δεν θα μπορέσουν να βγάλουν το άρωμά τους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο, κομμένα σε κομμάτια αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά για 5 λεπτά προσθέτοντας μερικές κουταλιές νερό για να μην κολλήσει. Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 20/25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη φωτιά και τελειώνουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.

Το χορτοφαγικό κάρυ με μανιτάρια είναι έτοιμο για απόλαυση. Το σερβίρουμε με λίγα φύλλα κόλιανδρου (ή φρέσκο ​​μαϊντανό).

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.