Παπαρδέλες με αχιβάδες και γογγύλια: Όλη η νοστιμιά της θάλασσας βρίσκεται σε αυτό το πιάτο
JTeam
18 Αυγούστου 2023
Έτσι λοιπόν σήμερα σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε τις αχιβάδες με τα γογγύλια, για να ετοιμάσουμε αυτό το πιάτο που μυρίζει Μεσόγειο. Η ελαφριά πικράδα που έχουν τα γογγύλια συνδυάζεται τέλεια με την αλμυρή γεύση από τις αχιβάδες, ενώ το άμυλο που απελευθερώνουν τα ζυμαρικά δημιουργεί μια κρέμα που θα σας ξετρελάνει. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
500 γρ. παπαρδέλες
300 γρ. γογγύλια καθαρισμένα
1 κιλό μύδια
3 φιλέτα γαύρο σε λάδι
60 γρ. λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι για γεύση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την πιπεριά τσίλι μαζί με λίγο λάδι. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τις αχιβάδες και ανακατεύουμε με το λευκό κρασί. Κλείνουμε με ένα καπάκι και τις αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.
Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τα οστρακοειδή από το κέλυφος, φιλτράρουμε το νερό που έχουν βγάλει και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε τις αχιβάδες σε ένα μπολ καλυμμένο με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσουν.
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα γογγύλια για λίγα λεπτά, ύστερα τα στραγγίζουμε και τα βουτάμε σε κρύο νερό με πάγο για να διατηρηθεί το λαμπερό πράσινο χρώμα τους. Τέλος τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις αντζούγιες, τις λιώνουμε και μετά προσθέτουμε τα γογγύλια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.