COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Παπαρδέλες με αχιβάδες και γογγύλια: Όλη η νοστιμιά της θάλασσας βρίσκεται σε αυτό το πιάτο


JTeam

18 Αυγούστου 2023

Παπαρδέλες με αχιβάδες και γογγύλια: Όλη η νοστιμιά της θάλασσας βρίσκεται σε αυτό το πιάτο
www.soniaperonaci.it
Τα μακαρόνια με αχιβάδες είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά και σίγουρα θα γίνει και το δικό σας.

Έτσι λοιπόν σήμερα σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε τις αχιβάδες με τα γογγύλια, για να ετοιμάσουμε αυτό το πιάτο που μυρίζει Μεσόγειο. Η ελαφριά πικράδα που έχουν τα γογγύλια συνδυάζεται τέλεια με την αλμυρή γεύση από τις αχιβάδες, ενώ το άμυλο που απελευθερώνουν τα ζυμαρικά δημιουργεί μια κρέμα που θα σας ξετρελάνει. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες

300 γρ. γογγύλια καθαρισμένα

1 κιλό μύδια

3 φιλέτα γαύρο σε λάδι

60 γρ. λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

1 πιπεριά τσίλι

Ελαιόλαδο

Αλάτι , πιπέρι για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την πιπεριά τσίλι μαζί με λίγο λάδι. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τις αχιβάδες και ανακατεύουμε με το λευκό κρασί. Κλείνουμε με ένα καπάκι και τις αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.

Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τα οστρακοειδή από το κέλυφος, φιλτράρουμε το νερό που έχουν βγάλει και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε τις αχιβάδες σε ένα μπολ καλυμμένο με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσουν.

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα γογγύλια για λίγα λεπτά, ύστερα τα στραγγίζουμε και τα βουτάμε σε κρύο νερό με πάγο για να διατηρηθεί το λαμπερό πράσινο χρώμα τους. Τέλος τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις αντζούγιες, τις λιώνουμε και μετά προσθέτουμε τα γογγύλια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

Βράζουμε τις παπαρδέλες στο μισό χρόνο που γράφει η συσκευασία, στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τις αχιβάδες και λίγο από το νερό τους και τις αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας. Όταν είναι έτοιμες, προσθέτουμε τα γογγύλια, αλατίζουμε αν χρειάζεται και ανακατεύουμε καλά να γίνει κρέμα, προσθέτοντας εάν χρειαστεί λίγο ακόμα από το νερό από τα ζυμαρικά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.