COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρέπες με αλεύρι ρεβιθιού χωρίς αυγά και χωρίς γλουτένη


JTeam

23 Σεπτεμβρίου 2023

Κρέπες με αλεύρι ρεβιθιού χωρίς αυγά και χωρίς γλουτένη
https://beautyfoodblog.com
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή ιδανική για ένα αλμυρό ή γλυκό υγιεινό πρωινό.

Αν ψάχνετε για μια ιδέα για ένα υγιεινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες και νόστιμο πρωινό, μην ψάχνετε άλλο, έχουμε την κατάλληλη συνταγή για εσάς: Κρέπες ρεβιθιού με μόνο 3 υλικά. Μπορείτε να τις κάνετε γλυκές προσθέτοντας μαύρη ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου ή μπορείτε να τις σερβίρετε σε αλμυρή εκδοχή με αλάτι και πιπέρι.

Οι επιλογές για να τις απολαύσετε και οι επιλογές των toppings είναι άπειρες. Σήμερα σας προτείνουμε μια λαχταριστή εκδοχή με φυστικοβούτυρο και φρέσκα φρούτα. Προσθέστε εάν θέλετε λιωμένη σοκολάτα ή κομματάκια σοκολάτας για ένα πιο νόστιμο πρωινό, ίσως το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε τις κρέπες με σπιτική μαρμελάδα ή μαρμελάδα βερίκοκο. Είναι επίσης τέλειες με χούμους ρεβιθιού για ένα σούπερ θρεπτικό πρωινό.

Υλικά

120 γρ αλεύρι ρεβιθιού κοσκινισμένο

230 γρ νερό

10 γρ. σιρόπι σφενδάμου

20 γρ. φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο + περισσότερο για το τηγάνι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κουρκουμά προαιρετικά, για χρώμα

Για να τις συνοδέψετε

Βούτυρο αμύγδαλου ή φυστικοβούτυρο

Φρέσκα φρούτα εποχής

Σιρόπι σφένδαμου

Μαύρη σοκολάτα

Μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη μαρμελάδα

Γιαούρτι καρύδας

Jenny.Gr
https://beautyfoodblog.com

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι ρεβιθιού κοσκινισμένο, το νερό, το λάδι, το αλάτι, το σιρόπι σφενδάμου και τον κουρκουμά. Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα κουρκούτι που πρέπει να είναι ρευστό και ομοιογενές, αλλά όχι νερουλό.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και την απλώνουμε καλά στην επιφάνεια με απορροφητικό χαρτί.

Ρίχνουμε περίπου 55-60 γρ. ζύμη στο κέντρο και περιστρέφουμε το τηγάνι για να διανεμηθεί το κουρκούτι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Αφήνου ε το να ψηθεί για περίπου 90 δευτερόλεπτα, μέχρι να στεγνώσουν και να στεγνώσουν ελαφρώς οι άκρες. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε την κρέπα και μαγειρεύουμε για άλλα 30-60 δευτερόλεπτα από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αν το τηγάνι ζεσταθεί πολύ. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το κουρκούτι.

Τοποθετούμε τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να διατηρηθούν ζεστές.

Τέλος τις σερβίρουμε με φυστικοβούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, μαρμελάδα βερίκοκο , γιαούρτι καρύδας και φρέσκα φρούτα.

Η αγαπημένη μας εκδοχή είναι με βούτυρο αμυγδάλου, μούρα, σιρόπι σφενδάμου και σοκολάτα. Αυτές οι κρέπες είναι επίσης νόστιμες με καραμελωμένα μήλα και κανέλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.