COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πατάτες τηγανητές με πεντανόστιμο κουρκούτι


JTeam

29 Σεπτεμβρίου 2023

Πατάτες τηγανητές με πεντανόστιμο κουρκούτι
unsplash
Μια πανεύκολη συνταγή για τηγανητές πατάτες που θα λατρέψουν όλοι.

Οι πατάτες με το κουρκούτι δημιουργούν τέτοια καταπληκτική κρούστα που και την ακούτε την ώρα που σπάει. Είναι πραγματικά πεντανόστιμες.

Υλικά

800 γρ πατάτες

125 γρ. αλεύρι

125 γρ. ρυζάλευρο

300 γρ. κρύο ανθρακούχο νερό

Αλάτι, πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα σε σκόνη

5 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο

5 γρ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

5 γρ. φασκόμηλο ψιλοκομμένο

1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, ύστερα τις βάζουμε σε νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 15 λεπτά για να βγάλουν το άμυλο. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας τα αλεύρια σε ένα μπολ και ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να αποφύγουμε το σχηματισμό σβώλων. Όταν έχουμε ένα λείο και όχι πολύ ρευστό κουρκούτι, το χωρίζουμε το σε δύο ίσες μερίδες σε δύο μπολ. Αρωματίζουμε το πρώτο με καπνιστή πάπρικα και το δεύτερο με ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα.

Βάζουμε στο τηγάνι ηλιέλαιο και όταν έχει φτάσει σε θερμοκρασία 185 βαθμούς, βουτάμε τις φέτες πατάτας σε ένα από τα κουρκούτι της επιλογής μας και μετά στο βραστό λάδι, λίγες κάθε φορά. Όταν βγουν στην επιφάνεια, τις αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν (περίπου 4-5 λεπτά).

Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σερβίρουμε καλά

Συμβουλές

Το μούλιασμα των πατατών σε νερό βοηθά πρώτα απ' όλα να μην μαυρίσουν λόγω της οξείδωσης που προκαλείται από την επαφή με τον αέρα και επίσης βοηθά να απελευθερώσουν μέρος του αμύλου τους, ώστε μετά το τηγάνισμα να είναι πιο τραγανές.

Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό ή πολύ πυκνό, ώστε να μπορεί να καλύψει τις φέτες πατάτας με μια ομοιόμορφη στρώση χωρίς να σχηματιστεί πολύ παχιά κρούστα.

Φυσικά, μπορείτε να αρωματίσετε το κουρκούτι για τις πατάτες σας με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή μυρωδικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.