COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

3 γρήγορες και πεντανόστιμες φθινοπωρινές σούπες


JTeam

2 Οκτωβρίου 2023

3 γρήγορες και πεντανόστιμες φθινοπωρινές σούπες
unsplash
Αυτές οι γρήγορες και πολύ νόστιμες φθινοπωρινές σούπες θα σας συντροφεύουν όλο το φθινόπωρο.

Πείτε την αλήθεια, ποιος δεν θα ήθελε να γυρίσει σπίτι το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και να βρει μια ωραία ζεστή και μυρωδάτη σούπα για δείπνο; Μια ωραία ζεστή σούπα μας ενώνει και μας ζεσταίνει.

Άλλωστε, οι σούπες είναι γενικά εύκολα πιάτα, καθώς προετοιμάζονται εκ των προτέρων και μπορούν να ξαναζεσταθούν ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Δεν έχετε λοιπόν καμία δικαιολογία να πείτε ότι δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε. Για την ακρίβεια, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη οργάνωση και μαγείρεμα την προηγούμενη μέρα, και ζέσταμα μιας μερίδας όταν χρειαστεί.

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε τη σούπα που σας αρέσει περισσότερο και να την ετοιμάσετε. Ας δούμε μαζί ποια είναι η αγαπημένη σας.

Σούπα με ρεβίθια, λάχανο και κολοκύθα

Jenny.Gr
www.ricettealvolo.it/

Μια πλούσια και πεντανόστιμη σούπα, που συνδυάζει όσπρια με λαχανικά εποχής. Ας δούμε αμέσως πώς να ετοιμάσουμε αυτή τη φανταστική συνταγή.

Υλικά

1 λάχανο

1 φέτα κολοκύθας

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κονσέρβα ήδη βρασμένα ρεβίθια

5 κουταλιές της σούπας λάδι

Αλάτι, πιπέρι

Κρουτόν ψωμιού

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε αυτή τη νόστιμη σούπα θα πρέπει πρώτα να πλύνουμε και να καθαρίσουμε τα λαχανικά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα πρώτα δύο-τρία εξωτερικά φύλλα από το λάχανο, το κόβουμε στη μέση και το βυθίζουμε σε νερό. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα, την πλένουμε και την κόβουμε σε κύβους.

Στραγγίζουμε το λάχανο και το κόβουμε σε λωρίδες. Ύστερα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με λάδι και μια σκελίδα σκόρδο. Προσθέουμε το λάχανο και την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό, αλάτι, μια πρέζα κύβο ζωμό λαχανικών αν θέλετε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 25 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τα ρεβίθια σε κονσέρβα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη, συνοδεύστε τη με φρυγανισμένο ψωμί.

Σούπα με βρώμη, σπανάκι και μανιτάρια

Jenny.Gr
www.ricettealvolo.it/

Είναι ένα εξαιρετικό χορτοφαγικό πιάτο για όταν οι θερμοκρασίες είναι κρύες, καθώς ζεσταίνει το σώμα και είναι πολύ χορταστική. Ας δούμε αμέσως πώς να ετοιμάσουμε αυτή τη φανταστική συνταγή.

Υλικά

Περίπου 200 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά άτομο)

1/2 κρεμμύδι

1 καρότο

300 γρ. σπανάκι

200 γρ. μανιτάρια champignon σε φέτες

700 ml νερό

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

2 κουταλάκια του γλυκού κύβο ζωμού λαχανικών

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με 2-3 ποτήρια νερό και με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο. Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε τα καλά πλυμένα και κομμένα μανιτάρια, τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σούπα να μαγειρευτεί με το καπάκι.

Μετά από περίπου 15 λεπτά προσθέτουμε τη βρώμη, το σπανάκι, το νερό και τον κύβο ζωμού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σούπα για περίπου 30 λεπτά.

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και ελέγχουμε την πυκνότητα: Αν σας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερο νερό μέχρι την επιθυμητή συνοχή.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με νιφάδες βρώμης ζεστή, με λίγο ωμό λάδι, μαϊντανό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι.

Απλή συνταγή για σούπα με φακές και πατάτες

Jenny.Gr
www.ricettealvolo.it/

Η σούπα με φακές και πατάτες είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και χορταστικό πιάτο και πολύ εύκολο στην παρασκευή του.

Υλικά

400 γρ. φακές

2 μέτριες πατάτες

2 μέτρια καρότα

1 σκελίδα σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

1 φύλλο δάφνης

Τριμμένη παρμεζάνα για γεύση

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και ένα φύλλο δάφνης για περίπου 25 λεπτά (χωρίς να προσθέσετε αλάτι). Στο μεταξύ, πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά και μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, λίγο αλάτι και ένα ποτήρι νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα πάντα συχνά και μετά σβήνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να τελειώσουν το μαγείρεμα οι φακές.

Όταν είναι έτοιμες οι φακές, τις μεταφέρουμε στο τηγάνι που μαγειρέψαμε τις πατάτες και τα καρότα με λίγο από το νερό βρασμού τους. Αν έχει πολύ νερό από τις φακές, μην το ρίξετε όλο, μπορείτε πάντα να το προσθέσετε αργότερα αν πήξει πολύ η σούπα.

Τέλος, προσθέτουμε λίγους κύβους ζωμού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και να συνοδεύσετε τη σούπα με κρουτόν.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.