COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς να φτιάξεις τα τέλεια αυγά σκραμπλ (scrambled eggs)


JTeam

6 Οκτωβρίου 2023

Πώς να φτιάξεις τα τέλεια αυγά σκραμπλ (scrambled eggs)
pexels
Τα αυγά σκραμπλ (scrambled eggs) είναι ένα απλό και ευέλικτο πιάτο, που με λίγα μόνο υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε μια συνταγή πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά .

Η προετοιμασία τ ους είναι πολύ εύκολη : απλά χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και μια σταγόνα γάλα και μετά ρίξτε τα σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο βούτυρο ή λάδι. Πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν και να αποκτήσουν μια μαλακή αλλά συμπαγή σύσταση. Είναι σημαντικό να μην τα μαγειρεύετε για πολλή ώρα για να μην στεγνώσουν ή να γίνουν πολύ συμπαγή.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τα scrambled eggs με διάφορα μπαχαρικά και υλικά, όπως τριμμένο τυρί, φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικός ή μαϊντανός, ντομάτα σε κύβους, μπέικον ή ζαμπόν. Αυτά τα υλικά μπορούν να προστεθούν στο τηγάνι πριν ή μετά το μαγείρεμα των αυγών, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βάση για πολλές άλλες συνταγές, όπως σάντουιτς με ζαμπόν και αυγά , τυλιχτά , μπουρίτο ή κις. Ας δούμε τη συνταγή μαζί.

Jenny.Gr
pexels

Υλικά

4 μέτρια αυγά

60 ml γάλα (περίπου 4 κουταλιές της σούπας)

30 γρ βούτυρο

Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γεύση (ή άλλα μπαχαρικά)

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι για να γίνει το μείγμα ρευστό και ομοιογενές. Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε απαλά το μείγμα.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι μόλις τα αυγά έχουν σφίξει καλά, διατηρώντας ωστόσο μια συγκεκριμένη απαλότητα. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή άλλα μπαχαρικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.