COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Tραγανή και κρεμώδης ρουστίκ τάρτα με σολομό και ρικότα


JTeam

9 Οκτωβρίου 2023

Tραγανή και κρεμώδης ρουστίκ τάρτα με σολομό και ρικότα
www.fattoincasadabenedetta.it
Αυτή η αλμυρή τάρτα είναι ιδανική έκπληξη για τους καλεσμένους σας ή για ένα γρήγορο δείπνο.

Το κύριο συστατικό αυτής της αλμυρής πίτας είναι ο καπνιστός σολομός και η ρικότα, δύο υλικά που μαζί αποτελούν έναν σχεδόν τέλειο συνδυασμό για τον ουρανίσκο. Η βάση της αλμυρής πίτας είναι ζύμη με κρούστα που ταιριάζει πολύ σε αυτό το είδος παρασκευής. Ας περάσουμε όμως τώρα στην προετοιμασία της αλμυρής τάρτας με ρικότα και σολομό.

Υλικά

1 φύλλο κρούστας κατεψυγμένο

2 πατάτες

250 γραμμάρια ρικότα αγελαδινού γάλακτος

100 γραμμάρια καπνιστού σολομού

2 αυγά

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Φρέσκος άνηθος

1 ώριμη ντομάτα

Αλάτι

Jenny.Gr
www.ricettealvolo.it

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 35 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, μόλις βράσουν, τις ξεφλουδίζουμε κάτω από κρύο νερό και τις κόβουμε σε φέτες.

Όσο κρυώνουν οι πατάτες, ρίχνουμε τη ρικότα σε ένα βαθύ μπολ και τη δουλεύουμε με ένα πιρούνι για να γίνει κρέμα. Ξεχωριστά χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στη ρικότα και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε στο μείγμα τον σολομό κομμένο σε λωρίδες. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί με τη διάμετρο της ζύμης και ξετυλίγουμε τη ζύμη αφήνοντας τις άκρες ανασηκωμένες.

Τρυπάμε τον πάτο της ζύμης με ένα πιρούνι και τακτοποιούμε τις πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών και ρικότα και κλείνουμε τα περισσεύματα της ζύμης προς τα μέσα.

Τέλος, τοποθετούμε από πάνω μερικές φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​άνηθο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα την αφήνουμε να κρυώσει και την απολαμβάνουμε. Είναι υπέροχη και για την επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.