Όλα τα toppings της καρμπονάρας, αλλά χωρίς μακαρόνια. Σήμερα φτιάχνουμε ρύζι καρμπονάρα για να το απολαύσετε με αυγό, πεκορίνο και μπέικον
Το ρύζι καρμπονάρα είναι μια ωραία εναλλακτική της κλασική καρμπονάρας με σπαγγέτι . Τα συστατικά που τόσο αγαπούν οι Ιταλοί δεν αλλάζουν: υπάρχουν αυγό, πεκορίνο, μπέικον και πιπέρι. Αυτό που διαφέρει είναι η βάση, που αντί για μακαρόνια είναι ένα απλό βρασμένο ρύζι .
Υλικά
500 γρ. ρύζι
120 γρ. τυρί πεκορίνο
70 γρ. μπέικον
6 κρόκοι αυγών
Κόκκοι μαύρου πιπεριού
Δάφνη
Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε 1,3 λίτρα νερό (δυόμιση φορές το βάρος του ρυζιού) μαζί 1/2 φύλλο δάφνης, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό, ανακατεύοντας. Μετά από λίγα λεπτά, παίρνουμε 1 κουτάλα νερό από το ρύζι και διαλύουμε το πεκορίνο σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τριμμένο πιπέρι.
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες, τις σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά. Τέλος ανακατεύουμε το ζεστό ρύζι με την κρέμα πεκορίνο και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το μπέικον και 1 κρόκο αυγού για κάθε πιάτο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.