Ανάμεσα στα δυνατά σημεία αυτού του πιάτου, εκτός από την αποδεδειγμένη νοστιμιά του, είναι και η ευελιξία του. Η πίτσα, στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει μια άπειρη ποικιλία συστατικών, από κρέας μέχρι ψάρι και λαχανικά. Ενώ η ζύμη μπορεί να έχει εξαιρετικές εναλλακτικές, όπως ολικής αλέσεως ή δημητριακών.
Υπάρχουν πολλές συνταγές που δείχνουν πώς να ετοιμάσετε την πίτσα βήμα προς βήμα , αλλά σήμερα θέλουμε να σας προσφέρουμε ένα είδος πίτσας που δεν είναι πολύ γνωστό: πίτσα με ρύζι στον φούρνο . Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι τη συνταγή και πάνω από όλα είναι μια εναλλακτική της κλασικής πίτσας, για να την απολαύσετε τουλάχιστον μία φορά και φυσικά είναι πολύ απλή για να την ετοιμάσετε στο σπίτι.
Πλεονεκτήματα
Αφήνοντας κατά μέρος τα οφέλη που φέρνει το ρύζι, ας εστιάσουμε στα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η συνταγή. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να πούμε ότι είναι μια εξαιρετική λύση για να χρησιμοποιήσετε το ρύζι που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Το δεύτερο αλλά σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η πίτσα με ρύζι είναι επίσης ιδανική για όσους έχουν κοιλιοκάκη , επειδή δεν περιέχει αλεύρι. Είναι μια πολύ οικονομική συνταγή και, τέλος, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα . Σήμερα προτείνουμε την εκδοχή του φούρνου, αλλά είναι και εξαιρετική αν ψηθεί σε τηγάνι.
400 γρ. ρύζι
100 γρ. παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού κύβο ζωμό λαχανικών
300 ml νερό
150 γρ. μοτσαρέλα
100 γρ. καπνιστή σκαμόρτσα
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αν δεν σας περίσσεψε ρύζι από την προηγούμενη μέρα, πρέπει να μαγειρέψετε το ρύζι σε κρύο νερό, να προσθέσετε τον κύβο ζωμού και να το αφήσετε να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο και όσο ακόμα είναι ζεστό προσθέτουμε 50 γρ. παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν το ρύζι κρυώσει προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα, το αυγό, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τη σκαμόρτσα σε κύβους.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τη σκαμόρτσα. Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Και απολαμβάνουμε
Υ.Γ. Η πίτσα με ρύζι, σε αντίθεση με την κλασική, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και δύο ημέρες.
Συμβουλές
Η πίτσα με ρύζι είναι εξαιρετική με την προσθήκη ψητών λαχανικών. Επίσης ποιοσδήποτε τύπος ρυζιού είναι κατάλληλος για την προετοιμασία αυτής της συνταγής, αλλά για να δώσετε μια επιπλέον νότα γεύσης θα μπορούσατε να προσθέσετε λίγο σαφράν στο μαγείρεμα του ρυζιού ή ακόμα και να το περάσετε σε τριμμένη φρυγανιά για να του δώσετε μεγαλύτερη τραγανότητα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.