COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Θρεπτικά και τραγανά κρακεράκια ρεβιθιού


JTeam

6 Νοεμβρίου 2023

Θρεπτικά και τραγανά κρακεράκια ρεβιθιού
www.laregoladelpiatto.it
Τα σημεινά κρακεράκια αποτελούν ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες. Μόλις τα δοκιμάσετε δεν θα μπορείτε πραγματικά να κάνετε χωρίς αυτά.

Λατρεύουμε να τρώμε αυτά τα κράκερ από το μεσημέρι μέχρι το απογευματινό, αλλά είναι επίσης ιδανικά για όταν έχετε φίλους στο σπίτι.

Υλικά

240 γρ αλεύρι ρεβιθιού

80 γρ αλεύρι 00

70 ml ελαιόλαδο

Ρίγανη

100 ml περίπου νερό

Αλάτι

Jenny.Gr
www.laregoladelpiatto.it

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αλεύρια, το αλάτι, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι και σταδιακά το νερό και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να έχετε μια συμπαγή ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Εάν θέλετε, μπορείτε να τρυπήσετε το κέντρο των τετραγώνων χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα για να αποκτήσετε την κλασική διακόσμηση για τα κρακεράκια.

Ψήνουμε τα κρακεράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10/15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.