Λατρεύουμε να τρώμε αυτά τα κράκερ από το μεσημέρι μέχρι το απογευματινό, αλλά είναι επίσης ιδανικά για όταν έχετε φίλους στο σπίτι.
Υλικά
240 γρ αλεύρι ρεβιθιού
80 γρ αλεύρι 00
70 ml ελαιόλαδο
Ρίγανη
100 ml περίπου νερό
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αλεύρια, το αλάτι, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι και σταδιακά το νερό και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να έχετε μια συμπαγή ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Εάν θέλετε, μπορείτε να τρυπήσετε το κέντρο των τετραγώνων χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα για να αποκτήσετε την κλασική διακόσμηση για τα κρακεράκια.
Ψήνουμε τα κρακεράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10/15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.