COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλειο roast beef με σάλτσα κόκκινου κρασιού


JTeam

8 Νοεμβρίου 2023

Τέλειο roast beef με σάλτσα κόκκινου κρασιού
pexels
Υπέροχο, ζουμερό και τρυφερό roast beef.

Ετοιμαστείτε να βυθιστείτε στην καρδιά της γαστρονομικής παράδοσης με ένα πιάτο που είναι πραγματικό σύμβολο κομψότητας και γεύσης: Roast bee με σάλτσα κόκκινου κρασιού. Αυτή η συνταγή συνδιάζει τη γεύση τους μοσχαρίσιου κρέατος με το βάθος με την πολυπλοκότητα του κόκκινου κρασιού.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο από σπάλα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

2 φύλλα δάφνη

2 σκελίδες σκόρδο

300 ml κόκκινο κρασί στιβαρό

1 λευκό κρεμμύδι

2 καρότα

1 κοτσάνι σέλινο

2 κουταλιές της σούπας Ντοματοπελτέ

Ζωμός κρέατος για γεύση

30 γρ βούτυρο

2 κουτ. αλεύρι

Αλάτι και πιπέρι

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση

Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε ομοιόμορφα το κρέας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε το ψητό σε ένα ταψί προσθέτοντας δεντρολίβανο, δάφνη και σκόρδο.

Στο μεταξύ, στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο ψιλοκομμένο . Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.

Ύστερα περιχύνουμε το ψητό με τη σάλτσα με το κρασί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στον φούρνο, αλείφοντας περιστασιακά με τον ζωμό για να μην στεγνώσει το κρέας.

Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε το κρέας και το κρατάμε ζεστό. Περνάμε τη μαγειρική σάλτσα από ένα σουρωτήρι , την ξαναβάζουμε στη φωτιά μαζί με το και το βούτυρο το αλεύρι.

Κόβουμε το ψητό και σερβίρουμε με τη σάλτσα ζεστού κόκκινου κρασιού . Το ιδανικό είναι να συνοδεύσετε αυτό το πιάτο με ένα συνοδευτικό από ψητά λαχανικά ή με έναν α πουρέ πατάτας.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.