COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Bitterballen: Η συνταγή για τα πεντανόστιμα ολλανδικά κεφτεδάκια


JTeam

10 Νοεμβρίου 2023

Bitterballen: Η συνταγή για τα πεντανόστιμα ολλανδικά κεφτεδάκια
pexels
Σήμερα σας μεταφέρουμε στην Ολλανδία για να δοκιμάσετε τα bitterballen, τα κεφτεδάκια που σερβίρονται στα περισσότερα καφέ και μπαρ της Ολλανδίας.

Σήμερα σας μεταφέρουμε στην Ολλανδία, ανάμεσα σε χωράφια, στις τουλίπες, τους ανεμόμυλους και τους ποδηλατόδρομους, για να ανακαλύψετετα bitterballen, τα μικρά νόστιμα κεφτεδάκια με τη χρυσαφένια και τραγανή επιφάνεια.

Με την πρώτη μπουκιά αντιλαμβάνεσαι αμέσως την αντίθεση με την εσωτερική γέμιση, η οποία είναι πολύ απαλή, σχεδόν κρεμώδης. Ακριβώς εδώ βρίσκεται η ιδιαιτερότητα αυτών των ολλανδικών κεφτέδων που φτιάχνονται από βραστό και ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας , αναμεμειγμένο με βούτυρο και αλεύρι και αρωματισμένο με κρεμμύδι, μαϊντανό και μοσχοκάρυδο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

400 γρ μοσχαρίσιος κρέας

1 λίτρο νερό

150 γρ αλεύρι

100 γρ βούτυρο

30 γρ. λευκά κρεμμύδια

1 ματσάκι μαϊντανό

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Φυστικέλαιο για γεύση

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.sfizioso.it

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το κρέας, βράζοντας το σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου μία ώρα, αφαιρώντας περιστασιακά με μια τρυπητή κουτάλα τυχόν ακαθαρσίες που σχηματίζονται στην επιφάνεια. Μόλις ψηθεί το κρέας το αφήνουμε να κρυώσει και αφήνουμε στην άκρη 600 ml ζωμό. Όσο το κρέας κρυώνει, ετοιμάζουμε ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Μόλις έχουμε το ρου, ρίχνουμε μέσα τον ζωμό μοσχαριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη για να πήξει η σάλτσα, στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρέας και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Αν είναι δυνατόν, καλύτερα να αφήσετε το μείγμα να ξεκουραστεί για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα βουτάμε σε λίγο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά. Και τέλος τα τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο στους 170°C και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.