COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχο ριζότο με μύδια και πατάτες


JTeam

18 Νοεμβρίου 2023

Υπέροχο ριζότο με μύδια και πατάτες
https://inviaggioincucina.com
Τι υπέροχες απολαύσεις μας δίνει η θάλασσα…

Αυτό το ριζότο με μύδια και πατάτες περιέχει όλο το άρωμα της θάλασσας, είναι νόστιμο και θα κατακτήσει και τους δύσκολους ουρανίσκους.

Τα μύδια πρέπει να είναι πολύ φρέσκα όταν τα αγοράζετε, δηλαδή να είναι καλά κλεισμένα γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι ζωντανά και περιέχουν μέσα τους το νερό τους που είναι απαραίτητο για την παρασκευή αυτού του πιάτου.

Το νερό των θαλασσινών είναι γενικά πολύ νόστιμο, οπότε είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι στο ριζότο σας, αντίθετα, θα πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί και να το δοκιμάσετε ήδη στα μισά του μαγειρέματος, ώστε να μην είναι υπερβολικά αλμυρό.

Αν μετά τη δοκιμή έχετε την εντύπωση ότι το ριζότο γίνεται πολύ αλμυρό, αντικαταστήστε ή αλλάξτε την προσθήκη του νερού των μυδιών με βραστό νερό χωρίς αλάτι. Ας δούμε τη συνταγή.

Jenny.Gr
https://inviaggioincucina.com

Υλικά

600 γρ. μύδια

80 γρ. σάλτσα ντομάτας

120 γρ. ρύζι για ριζότο

20 γρ. κρεμμύδι

20 γρ. βούτυρο

½ πατάτα

100 ml λευκό κρασί

Μια κουταλιά ελαιόλαδο

Μια σκελίδα σκόρδο

Μαύρο πιπέρι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια εάν δεν μας τα έχουν καθαρίζει και μετά όσα είναι σπασμένα ή ανοιχτά. Μόλις καθαρίσουμε τα μύδια, τα βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το λάδι και το σκόρδο, κλείνουμε με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να ανοίξουν (περίπου 3 λεπτά), προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί.

Μεταφέρουμε αμέσως τα ανοιγμένα μύδια σε ένα μπολ, φιλτράρουμε το νερό τους μέσα από ένα διχτυωτό σουρωτήρι και το κρατάμε στην άκρη.

Ύστερα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι και το φρυγανίζουμε για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας πρώτα τη σάλτσα ντομάτας και την πατάτα κομμένη σε κύβους και μετά, λίγο-λίγο, το ζουμί από τα μύδια και το βραστό νερό για γεύση. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα μύδια χωρίς κέλυφος, κρατώντας μόνο μερικά μέσα στο κέλυφος για να διακοσμήσουμε τα πιάτα και αλατίζουμε μόνο αν χρειάζεται. Σερβίρουμε το ριζότο με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.