Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδυάσετε τα υλικά και να έχετε την υπομονή μέχρι να ενωθούν τέλεια όλες οι γεύσεις. Είναι η ιδανική συνταγή για το γραφείο και όχι μόνο.
Αν θέλετε να την εμπλουτίσετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες και σοταρισμένο σε τηγάνι με λάδι, σκόρδο και καπνιστή πάπρικα ή να κάνετε το ίδιο με λωρίδες σόγιας. Το ίδιο ισχύει και για τον τόνο. Τέλος, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να φάτε όσπρια με μη βαρετό τρόπο και να τα εντάξετε εύκολα στη διατροφή όλης της οικογένειας.
Υλικά
200 γραμμάρια ρύζι
250 γρ ήδη μαγειρεμένα
150 γρ καλαμπόκι στραγγισμένο στον ατμό
2 πιπεριές
3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα BBQ
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Το μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας το και όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε. Ελέγξτε το χρόνο μαγειρέματος στη συσκευασία. Βράζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για περίπου μία ώρα.
Στραγγίζουμε 150 γραμμάρια κονσερβοποιημένο καλαμπόκι. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε δύο πιπεριές σε κομμάτια. Τοποθετούμε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα BBQ.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και αν θέλουμε προσθέτουμε και κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Οι κομμένες πιπεριές jalapeno και οι κύβοι αβοκάντο είναι επίσης τέλειες προσθήκες.
Τα ανακατεύουμε όλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για μερικές ώρες. Είναι τέλειο αν ετοιμαστεί την προηγούμενη μέρα. Όταν σερβίρετε, προσθέστε μερικές ακόμη κουταλιές σάλτσα BBQ για να ζωντανέψετε τα καρυκεύματα, ανακατέψτε και βάλτε το στο τραπέζι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.