COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φανταστικό ριζότο με μορταδέλα και κρέμα πιπεριάς


JTeam

23 Νοεμβρίου 2023

Φανταστικό ριζότο με μορταδέλα και κρέμα πιπεριάς
www.soniapaladini.it
Ριζότο με μορταδέλα και κρέμα πιπεριάς...ένα comfort food που σε κάνει να νιώθεις αμέσως καλά.

Λατρεύουμε να ετοιμάζουμε ριζότο, είναι ένα πιάτο που πρέπει να γίνεται με αγάπη, δεν μπορείς να αποστασιοποιηθείς από αυτό, δεν πρέπει να το αμελήσεις, γιατί αν το κάνεις δεν θα έχει επιτυχία. Και επειδή ο χειμώνας σημαίνει comfort food, σήμερα ετοιμάζουμε το πιο νόστιμο ριζότο με μορταδέλα και κρέμα πιπεριάς.

Υλικά

320 γρ. ρύζι για ριζότο

100 γρ μορταδέλα

2 κόκκινες πιπεριές

1 μικρό κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

2 κλαδιά δεντρολίβανου

1 λίτρο. νερό

Αλάτι για γεύση

Βούτυρο για γεύση

Τριμμένο παρμεζάνα

Jenny.Gr
www.soniapaladini.it

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, τα βάζουμε όλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και τα μαγειρεύουμε με λίγο νερό και λίγο αλάτι. Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές τις χτυπάμε μαζί με το κρεμμύδι στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα.

Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το φρυγανίζουμε μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το νερό μέχρι να καλυφθεί και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε ξανά νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, για περίπου 12-15 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο το ριζότο το ανακατεύουμε με την κρέμα πιπεριού, το βούτυρο και την παρμεζάνα. Τέλος το σερβίρουμε βάζοντας από πάνω τη μορταδέλα κομμένη σε λεπτές φέτες.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.