COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλεια κρεμμυδόσουπα με ουίσκι


JTeam

26 Νοεμβρίου 2023

Τέλεια κρεμμυδόσουπα με ουίσκι
unsplash
Μια ζεστή και ανακουφιστική για τον ουρανίσκο και το πνεύμα σούπα.

Οι σούπες έχουν την τιμητική τους τον χειμώνα. Είναι λαχταριστές και αχνιστές. Γι αυτό και σήμερα ετοιμάζουμε κρεμμυδόσουπα με ουίσκι. Είναι υπέροχη, καθώς συνδυάζει το κρεμμύδι, με το ουίσκι και το ψητό ψωμί.

Υλικά

5 κρεμμύδια

1 λίτρο γάλα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 00

50 γρ. βούτυρο

1 ποτήρι ουίσκι

750 ml ζωμό λαχανικών

2 φύλλα φασκόμηλου

1 γαρύφαλλο

Σπόροι κολοκύθας

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κόβοντας τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τ αφήνουμε να μουλιάσουν στο γάλα για μερικές ώρες. Μόλις περάσει ο χρόνος μουλιάσματος, στραγγίζουμε καλά τα κρεμμύδια και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γαρύφαλλο και τα φύλλα φασκόμηλου. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ουίσκι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Στο τέλος του μαγειρέματος τα κρεμμύδια πρέπει να είναι μαλακά, αλλά ακόμα άθικτα. Εάν προτιμάτε μια λιγότερο υγρή σύσταση, χτυπήστε το μίγμα με ένα μπλέντερ για να αποκτήσετε μια ρευστή κρέμα.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, συνοδευόμενη από φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κρουτόν. Αν θέλετε, προσθέστε σπόρους κολοκύθας και πιπέρι.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.