COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερή πάπια με σάλτσα πορτοκαλιού


JTeam

5 Δεκεμβρίου 2023

Ζουμερή πάπια με σάλτσα πορτοκαλιού
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Η πάπια με πορτοκάλι είναι ένα πιάτο με έντονες νότες εσπεριδοειδών, χάρη στο πορτοκάλι.

Η πάπια, ζεστή ή κρύα, έχει υπέροχη γεύση, πλούσια και ζουμερή σάρκα, που οπωσδήποτε αξίζει να δοκιμάσετε. Και επειδή η πιο κλασσική γεύση που ταιριάζει με την πάπια είναι αυτή του πορτοκαλιού, σήμερα θα ετοιμάσουμε μια πεντανόστιμη συνταγή με τη σάλτσα αυτού του πεντανόστιμου φρούτου.

Υλικά

800 γρ. καθαρισμένη πάπια

200 γρ ζωμός κότας

9 κρεμμύδια

5 πορτοκάλια

2 αστέρια γλυκάνισου

Φρέσκο ​​δεντρολίβανο

Βούτυρο

Ζάχαρη

Ξύδι

Λικέρ πορτοκάλι

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Το αλατοπιπερώνουμε την πάπια εσωτερικά και βάζουμε 1 κλωνάρι δεντρολίβανο και 1/2 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες. Τοποθετούμε την πάπια σε ταψί και προσθέτουμε τα 8 καθαρισμένα κρεμμύδια και 2 πορτοκάλια κομμένα σε κομμάτια.

Λιώνουμε 20 γραμμάρια βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το τελευταίο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Το αφήνουμε να καραμελώσει ελαφρώς και μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι. Όταν στεγνώσει το υγρό, προσθέτουμε τον χυμό από 2 πορτοκάλια και τον γλυκάνισο. Μετά από 1 λεπτό, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά και μετά τη ρίχνουμε πάνω από την πάπια.

Εν τω μεταξύ ψήνουμε την πάπια στον φούρνο στους 200°C για 50-60 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε από τον φούρνο και την τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, μαζί με τα κρεμμύδια, τα πορτοκάλια και τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.