COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο ρολό πατάτας με σπανάκι και τόνο


JTeam

7 Δεκεμβρίου 2023

Πεντανόστιμο ρολό πατάτας με σπανάκι και τόνο
www.soniaperonaci.it
Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε με πολύ απλά υλικά μερικά πολύ θεαματικά πιάτα; Απλό φτιάχνοντας το σημερινό πιάτο: Ρολό πατάτας με τόνο και σπανάκι

Μόλις δοκιμάσετε το ρολό θα σας αφήσει άφωνους με την υπέροχη γέμισή του. Σήμερα σας παρουσιάζω ρολό πατάτας με τόνο και σπανάκι, ιδανικό για να ξεκινήσετε ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους.

Υλικά

Για τη βάση

400 γρ. πατάτες

60 γρ. τυρί τριμμένο

4 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

500 γρ. σπανάκι

120 γρ. έμενταλ

280 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο

1 σκελίδα κόρδο

1 γαρύφαλλο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη βάση: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε σε λωρίδες ζουλιέν και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα αυγά και το τριμμένο τυρί και τα προσθέτουμε στις πατάτες.

Απλώνουμε το μείγμα που έχουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με καπάκι μαζί με μια σταγόνα λάδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, προσθέτοντας αλάτι για γεύση.

Μόλις ψηθεί αφαιρούμε το σκόρδο και το αφήνουμε να κρυώσει. Στύβουμε καλά το σπανάκι και το χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι.

Βγάζουμε τη βάση σας από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια την απλώνουμε και βάζουμε μια στρώση σπανάκι, τη σκεπάζουμε με το τριμμένο έμενταλ και από πάνω τον στραγγισμένο τόνο.

Στη συνέχεια τυλίγουμε τα πάντα σε ρολό ξεκινώντας από την κοντή γεμισμένη πλευρά, χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος για να αποκτήσουμε έναν σφιχτό κύλινδρο.

Φτιάχνουμε ένα ρολό κλείνοντας τις άκρες του χαρτιού ψησίματος και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 10-15 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το τύλιγμα και σερβίρουμε σε φέτες.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.