COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ο μουσακάς έτσι όπως δεν τον έχεις ξαναφάει


JTeam

10 Δεκεμβρίου 2023

Ο μουσακάς έτσι όπως δεν τον έχεις ξαναφάει
www.lennesimoblogdicucina.com
Πεντανόστιμος μουσακάς με μελιτζάνες και μπεσαμέλ γιαουρτιού, εμπλουτισμένος με ένα ραγού από κρέας και μανιτάρια.

Ο μουσακάς είναι μια τυπική συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Στη σημερινή συνταγή προσθέσαμε μια δική μας πινελιά, φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό ραγού με μανιτάρια και κρέας, για να γίνει το πιάτο ακόμα πιο πλούσιο. Ενώ τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα που προσθέσαμε δίνουν στο φαγητό ακόμη περισσότερα αρώματα και το μεταφέρουν στους χειμερινούς μήνες. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

Για τη γέμιση με κρέας και μανιτάρια

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός

200 γραμμάρια ανάμεικτα μανιτάρια

100 ml σάλτσα ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

1 κανέλα (ξυλάκι)

1 αστεροειδής γλυκάνισος

1 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό

Μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

500 ml γάλα

250 ml γιαούρτι

50 γρ. αλεύρι 00

50 γρ. βούτυρο

Μοσχοκάρυδο

Πιπέρι

Για τις μελιτζάνες

750 γρ. μελιτζάνες

250 ml σπορέλαιο για τηγάνισμα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για το πανάρισμα

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα τηγάνι μαζί με μια σταγόνα ελαιόλαδο, μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια μανιτάρια και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μοσχοκάρυδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης, τη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα, ελέγχοντας το μαγείρεμα και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό για να μην στεγνώσει πολύ.

Για τις μελιτζάνες

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου και τις πανάρουμε με το αλεύρι και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε πολύ καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν προσθέτοντας λάδι αν χρειαστεί. Στεγνώνουμε το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί ρου. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύω μέχρι να πήξει. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε και το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι, ανακατεύοντας προσεκτικά για να ενωθούν.

Για τον μουσακά

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και στρώνουμε στη βάση τις μισές μελιτζάνες. Ύστερα ρίχνουμε μέσα όλο το κρέας και τη σάλτσα μανιταριών, ισιώνοντάς με το πίσω μέρος του κουταλιού, μετά μια στρώση μελιτζάνες και τέλος τη μπεσαμέλ γιαουρτιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, στο κάτω μέρος του φούρνου και τα τελευταία 15 στη μέση, για να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.