COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο νόστιμο και διαφορετικό ριζότο με ακτινίδιο και γαρίδες


JTeam

17 Δεκεμβρίου 2023

Το πιο νόστιμο και διαφορετικό ριζότο με ακτινίδιο και γαρίδες
www.passionfood.it
Το ριζότο με ακτινίδιο, γαρίδες και ρόδι σε τραβάει τόσο με τη γεύση του όσο και με την εμφάνισή του.

Ο συνδυασμός ψαριού και φρούτου, όσο ασυνήθιστος κι αν είναι, είναι αναμφίβολα επίκαιρος, το ακτινίδιο και το ρόδι με την όξινη νότα τους συνδυάζονται τέλεια με τη λεπτή, γλυκιά και «λιπαρή» γεύση του τυριού και της γαρίδας.

Υλικά

320 γρ ρύζι

16 γαρίδες

8 μίνι ακτινίδια ή αν δεν τα βρείτε 1 ακτινίδιο

250 γρ. κρεμώδες τυρί

1 ρόδι

1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 l ζωμός λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.passionfood.it

Εκτέλεση

Κόβουμε το ρόδι στη μέση και με τη βοήθεια του αποχυμωτή παίρνουμε τον χυμό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό ροδιού σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί και να αποκτήσει μια πυκνή υφή.

Σε ένα τηγάνι φρυγανίζουμε το ρύζι και μετά από λίγο προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Τώρα προσθέτουμε τον ζωμό, μια κουτάλα τη φορά, ρίχνοντάς τον κάθε φορά που τον απορροφά το ρύζι. Ανακατεύουμε συχνά και προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε και τις γαρίδες κομμένες σε κομμάτια και τελειώνουμε το μαγείρεμα.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, λίγο λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ρύζι στα πιάτα και διακοσμούμε με τα μίνι ακτινίδια κομμένα σε φέτες και το ρόδι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.