COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καλαμάρι με κρέμα κάστανο


JTeam

18 Δεκεμβρίου 2023

Καλαμάρι με κρέμα κάστανο
www.passionfood.it
Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή

Η σημερινή συνταγή είναι μια πραγματική γευστική απόλαυση που θα σας ξετρελάνει, αλλά προσοχή... μπορεί να δημιουργήσει εθισμό.

Υλικά

250 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα μανιτάρια πορτσίνι

250 γρ κάστανα ήδη βρασμένα

4 καλαμάρια

ζωμός λαχανικών

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Θυμάρι για διακόσμηση

Δάφνη

Σκόρδο για γεύση

Jenny.Gr
www.passionfood.it

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια που έχουμε ήδη καθαρίσει και κόψει σε κομμάτια, μαζί με λίγο λάδι και μια σκελίδα σκόρδο για γεύση. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το ένα φύλλο δάφνης και λίγο ζωμό μέχρι να σκεπάσει τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη δάφνη, το σκόρδο και χτυπάμε το μίγμα με ένα μπλέντερ καλά μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη, ομοιογενή κρέμα.

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα στεγνώνουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε ζεστάνει το λάδι, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Όταν είναι έτοιμα κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Τέλος μοιράζουμε την κρέμα στα πιάτα, τοποθετούμε από πάνω τα καλαμάρια, διακοσμούμε με φρέσκο ​​θυμάρι και μερικά βρασμένα κάστανα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.