Δεν χωράει αμφιβολία πως η γαλοπούλα είναι η νούμερο ένα επιλογή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Γι αυτό και σήμερα σας έχουμε την πιο νόστιμη γαλοπούλα. Για να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς δεν έχετε παρά να τη φτιάξετε.
Υλικά
1 γαλοπούλα ολόκληρη
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250-500 γρ. κάστανα
1 χούφτα κουκουνάρια
1/2 φλ. ρύζι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
15 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
10 αποξηραμένα βερίκοκα
Σταφίδες
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά και τον σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τα κάστανα και το ρύζι. Πλένουμε καλά τη γαλοπούλα και την αλατίζουμε.
Τη γεμίζουμε και κλείνουμε την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες και στη συνέχεια δένουμε με σπάγκο τα μπούτια σταυρωτά. Την τοποθετούμε σε ταψί και γύρω γύρω βάζουμε πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο αφήνοντας κενό επάνω από τη γαλοπούλα για να κυκλοφορεί αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε στους 200°C υπολογίζοντας 1 ώρα για κάθε 1 κιλό γαλοπούλας, αλείφοντάς την κάθε τόσο με τα ζουμάκια που βγάζει. Σερβίρουμε με πατάτες και τα αποξηραμένα φρούτα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.