COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλεια σούπα με κολοκύθα και μήλα


JTeam

25 Δεκεμβρίου 2023

Τέλεια σούπα με κολοκύθα και μήλα
www.soniaperonaci.it
Μια κολοκυθόσουπα λίγο διαφορετική

Σήμερα σας προτείνουμε την κολοκυθόσουπα σε μια διαφορετική εκδοχή, που περιλαμβάνει την προσθήκη μήλου (ένας πιο πρωταγωνιστής όχι μόνο στα επιδόρπια αλλά και στην αλμυρή κουζίνα, από σαλάτες μέχρι συνοδευτικά και κυρίως πιάτα). Και η τραγανή πινελιά; Προφανώς οι ψημένοι σπόροι κολοκύθας και μερικές φέτες ωμό μήλο δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Αλλά αν προσθέσετε και μερικά φρυγανισμένα κρουτόν ψωμιού, μπορείτε επίσης να κάνετε αυτό το πιάτο ακόμα πιο νόστιμο.

Υλικά

260 γρ. μήλα

425 γρ. κολοκύθα

1 γρ. κουρκουμάς

2340 γρ. ζωμό λαχανικών

10 γρ. χυμό λεμονιού

50 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

Σπόροι κολοκύθας

Μήλο κομμένο σε φέτες

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it/

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κρατώντας τους σπόρους στην άκρη. Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους μισού εκ. και την αφήνουμε στην άκρη. Κάνουμε το ίδιο με το μήλο και τα τοποθετούμε και τα δύο σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και η κολοκύθα (τουλάχιστον 15 λεπτά).

Σε αυτό το σημείο, χτυπάμε τα πάντα με ένα μπλέντερ, προσθέτοντας επίσης τη φρέσκια κρέμα γάλακτος, μια σταγόνα χυμό λεμονιού, μια πρέζα κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.

Στο μεταξύ, φρυγανίζουμε τους κολοκυθόσπορους στο φούρνο στους 160° C σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τους κατά διαστήματα.

Βάζουμε τη σούπα σε ένα μπολ, διακοσμούμε την επιφάνεια με μια χούφτα φρυγανισμένους σπόρους κολοκύθας και μερικά κομμάτια μήλου με όλη τη φλούδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.