COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μπεσαμέλ που περίσσεψε


JTeam

26 Δεκεμβρίου 2023

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μπεσαμέλ που περίσσεψε
www.lacucinaitaliana.it
Απλή, νόστιμη και ευέλικτη: η μπεσαμέλ είναι ένας από τους αδιαμφισβήτητους ακρογωνιαίους λίθους της κουζίνας.

Πριν μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη μπεσαμέλ που έχει απομείνει, ας δούμε μαζί πώς να την αποθηκεύσετε . Πρέπει να κρυώσει εντελώς και μετά να καλυφθεί με μεμβράνη ή να μεταφερθεί σε αεροστεγές δοχείο. Στη συνέχεια τοποθετείται στο ψυγείο: διαρκεί το πολύ τρεις ημέρες .

Αν ξέρετε ήδη ότι δεν θα την καταναλώσετε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να την καταψύξετε. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε δοχεία κατάλληλα για την κατάψυξη. Στην περίπτωση αυτή, η διάρκεια παρατείνεται σε περίπου δύο μήνες . Όταν έρθει η ώρα, πρέπει να περιμένετε να ξεπαγώσει σταδιακά στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν είναι απίθανο να χάσει λίγη από τη σύστασή της, αλλά μπορείτε απλά να τη ξαναβάλετε στη φωτιά και να την πήξετε ξανά με μια μικρή προσθήκη αλευριού.

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Τι μπορείτε να φτιάξετε με τη μπεσαμέλ που περίσσεψε

Ορεκτικά με μπεσαμέλ

Με την μπεσαμέλ που περίσσεψε μπορείτε να ετοιμάσετε ακαταμάχητα ορεκτικά , για αρχή. Κάποια ιδέα; Γεμιστές πατάτες φούρνου με ζαμπόν και τυρί : είναι πολύ πιο εύκολες από όσο φαίνονται και αρέσουν πολύ σε όλους. Ή ένα ωραίο κέικ σφολιάτας με πατάτες και σολομό.

Ζυμαρικά με μπεσαμέλ

Μια έξυπνη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη μπεσαμέλ που περίσσεψε για τα ζυμαρικά . Δεν αναφερόμαστε μόνο στα ζυμαρικά φούρνου (οι επιλογές είναι πολλές), αλλά και σε κάτι πολύ πιο απλό και γρήγορο.

Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά που σας αρέσουν, τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τη μπεσαμέλ. Στη συνέχεια προσθέτετε επίσης ζαμπόν και ψιλοκομμένη μοτσαρέλα . Ανακατεύετε προσεκτικά, βάζετε τα πάντα σε ένα ταψί και τελειώνετε με ένα γενναιόδωρο πασπάλισμα τριμμένου τυριού. Σκεπάζετε και τα αφήνετε στη φωτιά, διατηρώντας τη χαμηλή. Μέσα σε δέκα λεπτά η μοτσαρέλα θα λιώσει και το κρεμώδες πιάτο μας θα είναι έτοιμο.

Κεφτεδάκια στον φούρνο με μπεσαμέλ

Η μπεσαμέλ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσετε κρέπες και τηγανίτες , μια πολύ κλασική ιδέα. Και μετά υπάρχει μια από τις λιγότερο γνωστές, αλλά και πιο νόστιμες, γρήγορες συνταγές: τα κεφτεδάκια . Πρέπει λοιπόν απλά να ετοιμάσετε τους κλασικούς ψητούς κεφτέδες , με ή χωρίς πατάτες, και να τους βγάλετε από τον φούρνο περίπου δέκα λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα. Απλώνετε τη μπεσαμέλ στην επιφάνεια και τους ξαναβάζετε στο φούρνο και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.