COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχα ταρτάκια με κρέμα παρμεζάνας


JTeam

27 Δεκεμβρίου 2023

Υπέροχα ταρτάκια με κρέμα παρμεζάνας
www.soniaperonaci.it
Σήμερα θα σας δελεάσουμε με αυτές τις μικρές απολαύσεις.

Τα ταρτάκια με κρέμα παρμεζάνας είναι ένα τέλειο ορεκτικό εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Ας δούμε μαζί πώς θα τα ετοιμάσουμε.

Υλικά

Για τα ταρτάκια

100 γρ. αλεύρι

25 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

65 γρ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο

1 κρόκος αυγού (20 γρ.)

2 γρ. αλάτι

Για την κρέμα παρμεζάνας (περίπου 20 γρ. ανά ταρτάκι)

125 γρ. φρέσκο ​​πλήρες γάλα

7 γρ. άμυλο ρυζιού

7 γρ. άμυλο καλαμποκιού

35 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

35 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κρόκοι αυγών

Μοσχοκάρυδο σε σκόνη για γεύση

Πιπέρι, αλάτι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τη ζύμη. Τοποθετούμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους και το αλεύρι στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες (κόφτη) Ανακατεύουμε τα πάντα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα πρέπει να αποκτήσει μια αμμώδη υφή. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τον κρόκο αυγού και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι η ζύμη να γίνει όλο και και πιο συμπαγής.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε γρήγορα, σχηματίζοντας μια μπάλα που θα ανοίξουμε με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να γίνει πιο συμπαγής. Μόλις περάσει ο χρόνος ξεκούρασης, παίρνουμε τα φορμάκια, τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας λίγα εκατοστά χώρο και απλώνουμε από πάνω το φύλλο ζύμης.

Περνάμε τον πλάστη πάνω από τη ζύμη, πιέζοντας να την κόψουμε και να φύγει η περίσσεια ανάμεσα στις φόρμες. Πιέζουμε με το δάχτυλό μας κατά μήκος των εσωτερικών άκρων κάθε φόρμας (θα χρειαστούν περίπου 16 γραμμάρια ζύμης το καθένα).

Τρυπάμε τον πάτο σε κάθε ταρτάκι με τα δόντια ενός πιρουνιού και αφήνουμε τα φορμάκια να ξεκουραστούν στο ψυγείο για μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, στη συνέχεια αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν εντελώς.

Γι την κρέμα παρμεζάνας

Ρίχνουμε το κρύο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε το γάλα να βράσει.

Στο μεταξύ, βάζουμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα δύο άμυλα και ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Όταν το γάλα είναι ζεστό, προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε δυνατά με ένα σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.

Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας και αλατίζουμε. Αδειάζουμε την κρέμα που έχουμε σε ένα χαμηλό, φαρδύ δοχείο, σκεπάζουμε με μεμβράνη, την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον μία ώρα.

Όταν κρυώσει η κρέμα, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ξανά κρεμώδης. Βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και πιέζουμε 20 γρ. σε κάθε ταρτάκι.

Τα ταρτάκια είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.