COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά και ζουμερά λαζάνια με μανιτάρια, λουκάνικο και καρύδια


JTeam

6 Ιανουαρίου 2024

Λαχταριστά και ζουμερά λαζάνια με μανιτάρια, λουκάνικο και καρύδια
www.fiordifrolla.it
Τα λαζάνια θεωρείται ένα φαγητό το οποίο αγαπούν όλοι.

Αναζητώντας ιστορικές πληροφορίες για τα λαζάνια, φαίνεται ότι στους μεσαιωνικούς χρόνους, αν και η σύνθεσή τους απείχε ακόμα πολύ αυτή που έχουμε συνηθίσει, είχαν ήδη εκτιμηθεί και διαδοθεί τόσο πολύ εκείνη την εποχή που εμφανίζονται ακόμη και σε πολλά έργα δημοφιλών συγγραφέων της εποχής.

Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συνταγής, μερικές από τις οποίες είναι πολύ δημιουργικές, λατρεύουμε να τα ετοιμάζουμε με μανιτάρια πορτσίνι και λουκάνικο. Εδώ είναι η συνταγή.

Υλικά

500 γρ λαζάνια

300 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι

350 γρ λουκάνικο

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

1 ποτήρι γάλα

1 κρεμμύδι

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

Τριμμένη παρμεζάνα

Μοσχοκάρυδο

50 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

400 ml γάλα

30 γρ βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 00

Jenny.Gr
www.fiordifrolla.it

Εκτέλεση

Αλάτι

Για το ραγού:Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.

Όταν αλλάξει χρώμα το κρέας, προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και το φρέσκο ​​πιπέρι. Ανακατεύουμε προσθέτουμε το κρασί που το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα ξεφλουδισμένα και κομμένα μανιτάρια πορτσίνι και το φρέσκο ​​θυμάρι. Τα σοτάρουμε και προσθέτουμε το γάλα. Αφήνουμε να βράσει και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, προσθέτοντας κι άλλο ζεστό γάλα αν χρειάζεται.

Για τη μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα στο ρου, ανακατεύοντας συνεχώς χωρίς να σταματήσουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Θα χρειαστεί να έχουμε μια ρευστή μπεσαμέλ.

Καλύπτουμε τον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού με λίγη μπεσαμέλ. Βάζουμε μια πρώτη στρώση ζυμαρικών, ακολουθούμενη από λίγη μπεσαμέλ, λίγο ραγού, καρύδια και λίγη παρμεζάνα. Προχωράμε με αυτόν τον τρόπο, εναλλάσσοντας τις στρώσεις. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, τα λαζάνια πρέπει να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.