COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο νόστιμο αρνί μαγειρεμένο σε μια πλούσια σάλτσα από αυγά και τυρί


JTeam

13 Ιανουαρίου 2024

Το πιο νόστιμο αρνί μαγειρεμένο σε μια πλούσια σάλτσα από αυγά και τυρί
www.soniaperonaci.it
Tο αρνί μαγειρεύεται σε μια πλούσια σάλτσα από αυγά και τυρί είναι μια νόστιμη σπεσιαλιτέ, που πρέπει να το απολαύσετε με ψωμί και ένα ποτήρι καλό κρασί.

Σε αυτό το πιάτο, η έντονη γεύση του αρνιού μαλακώνει από τη στρογγυλεμένη γεύση της σάλτσας και το άρωμα των αρωματικών βοτάνων. Το κρέας μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο είναι πραγματικά νόστιμο και λίγοι μπορούν να του αντισταθούν. Αν δεν το έχετε ετοιμάσει, σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε και γιατί όχι: κρατήστε αυτή τη συνταγή και για όταν έρθει το Πάσχα.

Υλικά

Για το αρνί

1 κιλό αρνίσιο μπούτι και σπάλα με κόκκαλα

20 γρ. αλεύρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο

200 γρ.λευκό κρασί

40 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι για γεύση

Για τη σάλτσα

2 αυγά

80 γρ. πεκορίνο τριμμένο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα κόκαλα του αρνιού και τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα ζωμό, αφήνοντάς τα να βράσουν για περίπου 45 λεπτά σε κρύο νερό. Αφαιρούμε το περιττό λίπος και την πέτσα από το κρέας και μετά το κόβουμε σε κύβους 3/4 εκ και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αλευρώνουμε το αρνί και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανεβάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Μαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα. Όταν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζωμό. Το αρνί πρέπει να είναι μαλακό και όχι στεγνό.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο πεκορίνο και τα αυγά. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, σβήνουμε. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό και την κρέμα πεκορίνο, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.

Το πιάτο είναι έτοιμο καλή απόλαυση.

Σημείωση

Μπορείτε να πείτε στον κρεοπώλη να ξεκοκκαλίσει το κρέας, αλλά σε αυτή την περίπτωση ζητήστε και τα κόκαλα, με τα οποία θα ετοιμάσετε τον ζωμό για ακόμα πιο έντονη γεύση.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χαμηλώσετε τη φωτιά και να ζεστάνετε τα πάντα, αλλά προσέξτε να μην πήξει το αυγό: η σάλτσα πρέπει να παραμείνει ρευστή και λεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS