COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κους κους με χειμωνιάτικα λαχανικά


JTeam

18 Ιανουαρίου 2024

Κους κους με χειμωνιάτικα λαχανικά
www.lacucinaitaliana.it
Ποιος είπε ότι το κους κους είναι μόνο ένα καλοκαιρινό πιάτο; Εδώ είναι μια χειμερινή εκδοχή με κολοκύθα, λάχανο και μπρόκολο.

Για τους περισσότερους από εμάς το κους κους σημαίνει ζέστη και θάλασσα. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε συνηθίσει να το θεωρούμε ως ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο, το καλοκαίρι και με υλικά που ωριμάζουν στον ήλιο όπως ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες. Αυτό το πιάτο, όμως, μπορείτε να το φέρετε στο τραπέζι και τον χειμώνα με λαχανικά εποχής.

Το κους κους είναι χοντροκομμένο σιτάρι το οποίο προβράζεται σε ατμό και στη συνέχεια αποξηραίνεται. Έχει πιθανότατα καταγωγή από την βόρεια Αφρική, αλλά η εξάπλωση της συνταγής για κουσκούς έγινε ταχύτατα και πλέον είναι σημαντικό συστατικό της Συριακής κουζίνας, της Μεσογειακής, αλλά και της κουζίνας της Νοτίου Αμερικής. Στη χειμερινή εκδοχή το ετοιμάσαμε με κολοκύθα, λάχανο και μπρόκολο. Ανακαλύψτε τη συνταγή.

Υλικά

250 γρ πατάτες

200 γρ. κολοκύθα

200 γρ λάχανο

150 γρ. κους κους

100 γρ μπρόκολο

Μισό κρεμμύδι

1 φακελάκι σαφράν

Ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε λάχανο, την κολοκύθα και τις πατάτες (κόψτε την κολοκύθα και τις πατάτες στο ίδιο μέγεθος για ομοιόμορφο μαγείρεμα). Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι για 2 λεπτά, μετά προσθέτουμε την κολοκύθα, τις πατάτες, το λάχανο, το σαφράν και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.

Καθαρίζουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το βυθίζουμε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταθεροποιηθεί το χρώμα του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.