COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχα κρεατοπιτάκια με σπιτική ζύμη


JTeam

26 Ιανουαρίου 2024

Υπέροχα κρεατοπιτάκια με σπιτική ζύμη
www.lacucinaitaliana.it
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα πιτάκια με γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά.

Η προετοιμασία είναι αρκετά απλή, αν θέλετε να την επιταχύνετε, αγοράστε έτοιμη ζύμη ή φτιάξτε την στο σπίτι ακολουθώντας τις συμβουλές μας. Το κρέας πρέπει να κοπεί σε κύβους και να ροδίσει σε ένα τηγάνι με βούτυρο και σκόρδο. Δοκιμάστε αυτά τα κρεατοπιτάκια και θα σας μείνουν αξέχαστα.

Υλικά για 6 μερίδες

800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας

400 γρ. αλεύρι

200 γρ βούτυρο

40 γρ σταφίδες

3 κρόκοι αυγών

1 αυγό

1 φακελάκι σαφράν

Κανέλα σε σκόνη

Βούτυρο

Μοσχοκάρυδο

Ασπράδι αυγού

Μοσχοκάρυδο

1 σκελίδα σκόρδο

Ξύδι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Δουλεύουμε το αλεύρι με το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και παίρνουμε ένα αμμώδες μείγμα. Το ανακατεύουμε με 80 γρ κρύο νερό, 1 κρόκο αυγού και μια πρέζα αλάτι. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για τη γέμιση: Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 100 γρ νερό και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε πολύ μικρούς κύβους και τους σοτάρουμε στο τηγάνι, με 1 κουταλιά βούτυρο και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Απλώνουμε το κρέας σε ένα ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν το κρέας κρυώσει προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών, αλάτι, πιπέρι, τις σταφίδες ψιλοκομμένες, 10 γρ νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το σαφράν, μια πρέζα κανέλα και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια με ένα τσέρκι. Γεμίζουμε τα πιτάκια με τη γέμιση, αλείφουμε τις άκρες με λίγο ασπράδι αυγού και κλείνουμε με 2 σταυρωτές λωρίδες, διακοσμώντας όπως θέλουμε, πιέζοντάς το τις άκρες και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.

Αλείφουμε την επιφάνεια με 1 χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 190°C για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.