COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών


JTeam

28 Ιανουαρίου 2024

Πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών
www.soniaperonaci.it
Σήμερα σας προτείνουμε μια πρωτότυπη ιδέα για ένα νόστιμο πιάτο που θα αρέσει σε όλους.

Οι κοτολέτες μανιταριών αντιπροσωπεύουν μια χορτοφαγική παραλλαγή της συνταγής με βάση το κρέας. Επιπλέον, αποδεικνύουν την ευελιξία των μανιταριών, τα οποία, ανάλογα με τον τύπο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα για τα πρώτα πιάτα, ως συνοδευτικά ή ως γέμιση για κρέπες και άλλες νόστιμες παρασκευές. Με λίγα λόγια, κάθε συνταγή έχει το δικό της μανιτάρι!

Υλικά για 4 τεμάχια

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. γλυκιά πρόβολα

2 αυγά

150 γρ. τριμμένο πεκορίνο

1 τούφα μαϊντανό

4 κλαδάκια θυμάρι

Μισή σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκια πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Φυστικέλαιο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε οριζόντια κόβοντας μέρος από τα κοτσάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να κολλήσουν καλά τα δύο μισά της κοτολέτας και να συγκρατηθεί η γέμιση μέσα τους μόλις ψηθεί.

Κόβουμε επίσης το τυρί πρόβολα σε φέτες πάχους 1 εκ., σε μέγεθος κατάλληλο για να περιέχεται ανάμεσα σε δύο μανιτάρια σχηματίζοντας ένα είδος σάντουιτς. Στη συνέχεια κλείνουμε το τυρί σε φέτες μέσα σε δύο μανιτάρια.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξεφλουδισμένο θυμάρι, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα πάντα.

Σε αυτό το σημείο, πρώτα περνάμε κάθε μανιτάρια στο αλεύρι, φροντίζοντας, μετά στο μείγμα των αυγών, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

Ρίχνουμε το φυστικέλαιο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε, μετά βουτάτε τις κοτολέτες λίγες κάθε φορά και αφήνουμε να τηγανιστούν για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ωραίες και χρυσαφένιες.

Σε αυτό το σημείο, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.

Συμβουλές

Για να αποκτήσετε κοτολέτες ίδιου σχήματος, προσέξτε να επιλέξετε μανιτάρια ίδιου μεγέθους.

Σκεφτείτε ότι ο χρόνος μαγειρέματος των μανιταριών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πάχος τους.

Όπως πάντα όταν πρόκειται για τηγανητά φαγητά, το ιδανικό θα ήταν να καταναλώνονται τα μανιτάρια κατευθείαν, όταν είναι ακόμα ζεστά. Αν σας περισσέψει όμως, μπορείτε να τα διατηρήσετε για μια-δυο μέρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο και να τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο πριν τα σερβίρετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.