COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες παπαρδέλες με αγριογούρουνο


JTeam

3 Φεβρουαρίου 2024

Πεντανόστιμες παπαρδέλες με αγριογούρουνο
www.fattoincasadabenedetta.it
Ένα ρουστίκ και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για να το φέρετε στο τραπέζι το Σαββατοκύριακο ή σε ειδικές περιστάσεις.

Οι παπαρδέλες με αγριογούρουνο είναι ένα ρουστίκ πιάτο με έντονη γεύση. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε για όλες τις περιστάσεις, από τις αργίες μέχρι το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής. Είναι τυπικό πιάτο της Ιταλίας, αλλά η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού.

Ο βασικός πρωταγωνιστής της συνταγής είναι οι παπαρδέλες που μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκες έτοιμες ή να ετοιμάσουμε στο σπίτι. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι παραμένουν ζουμερές και με το μεγάλο σχήμα τους διατηρούν τα καρυκεύματα. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι το αγριογούρουνο το οποίο χρειάζεται πολύ ψήσιμο σε ήπια φωτιά για να γίνει τέλειο.

Έπειτα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά και να τα σερβίρουμε με το αγριογούρουνο ωραία και αχνιστά. Σας ανοίξαμε την όρεξη; Ας δούμε αναλυτικά πώς να μαγειρέψουμε τις παπαρδέλες με αγριογούρουνο.

Υλικά

400 γρ παπαρδέλες

450 γρ. αγριογούρουνο

½ κρεμμύδι

1 καρότο

1 κοτσάνι σέλινο

1 γαρύφαλλο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

4 γαρίφαλα

1 φύλλο δάφνης

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

Ελαιόλαδο

να δοκιμάσω

ψιλό αλάτι

Για τη μαρινάδα

½ καρότο

½ κρεμμύδι

1 κοτσάνι σέλινο

500 ml ερυθρό κρασί

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το μισό καθαρισμένο καρότο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε επίσης το κρέας σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με τα λαχανικά σε ένα μπολ. Τα καλύπτουμε όλα με κρασί και μετά με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες.

Χοντροκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε με τον επεξεργαστή τροφίμων. Μόλις περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, αφαιρούμε τα λαχανικά και στραγγίζουμε το κρέας.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με λίγο λάδι και το σκόρδο ολόκληρο και μετά προσθέτουμε το κρέας και τα μυρωδικά και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί απαλά για περίπου 3 ώρες, αλατίζοντας αν χρειαστεί.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το αγριογούρουνο και σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι.

Συμβουλές

Αν δεν έχουμε παπαρδέλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη ποικιλία ζυμαρικών

Μια έξυπνη ιδέα θα μπορούσε να είναι να ετοιμάσετε το αγριογούρουνο με σάλτσα σε αφθονία, ώστε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του με τα ζυμαρικά και το υπόλοιπο να το φάτε σαν στιφάδο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.