COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη ντοματόσουπα με αχιβάδες


JTeam

5 Φεβρουαρίου 2024

Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη ντοματόσουπα με αχιβάδες
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri
Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Μια σούπα είναι το ιδανικό πιάτο για να φάμε μόλις επιστρέψουμε κουρασμένοι από το γραφείο. Και η αλήθεια είναι δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε για να ετοιμάσουμε, αφού όλες οι σούπες είναι νόστιμες, θρεπτικές, χορταστικές ενώ φτιάχνονται με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας σε λίγα μόλις λεπτά.

Σήμερα όμως αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ντοματόσουπα, που θα τη συνοδέψουμε με αχιβάδες. Και πιστέψτε μας, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

1, 5 κιλό ντομάτες καθαρισμένες

250. γρ. ψίχα από ψωμί

200. γρ ντοματίνια

200 γρ. σέλινο

75 γρ. κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Για τις αχιβάδες

1 κιλό αχιβάδες

20 γρ. λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

Μαϊντανός

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri

Εκτέλεση

Για τη σούπα

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα απλώνουμε σε ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, μια σταγόνα λάδι και μια σκελίδα σκόρδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

Κόβουμε την ψίχα του ψωμιού σε κύβους, όχι μεγαλύτερους από 5 εκ. και τη φρυγανίζουμε στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Ύστερα χτυπάμε στο μπλέντερ το σέλινο και το κρεμμύδι μαζί με 250ml λάδι μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το σοτάρουμε για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρυγανισμένα κομματάκια ψωμιού, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το μίγμα στον πάτο.

Για τις αχιβάδες

Ζεσταίνουμε 30 γραμμάρια λάδι σε ένα τηγάνι, το αρωματίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο και 4-5 κοτσάνια μαϊντανού. Αφήνουμε να ροδίσουν και μετά προσθέτουμε τις αχιβάβες, τις οποίες έχουμε καθαρίσει ήδη και τις αφήνουμε να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και τις αφήνουμε να ανοίξουν σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε τις αχιβάδες από το κέλυφος, φιλτράρουμε το

Απολαύστε!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.