COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γαλλική τάρτα με κολοκυθάκια και κατσικίσιο τυρί


JTeam

9 Φεβρουαρίου 2024

Γαλλική τάρτα με κολοκυθάκια και κατσικίσιο τυρί
https://blog.giallozafferano.it
Μια υπέροχη τάρτα με τραγανή βουτυράτη βάση και γέμιση από κολοκυθάκια και κατσικίσιο τυρί.

Τάρτα με κολοκυθάκια και με τέλεια σπιτική ζύμη. Η πλούσια γέμιση από τα κολοκυθάκια και το κατσικίσιο τυρί αρέσει σε όλους. Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά

200 γρ. αλεύρι

1 αυγό

100 γρ. βούτυρο

½ κουτ αλάτι

Για τη γέμιση

200 γρ. ​​κατσικίσιο τυρί

1 αυγό

Θυμαριού

10 γρ. μουστάρδα

10 γρ

½ κουτ αλάτι

Πιπέρι,

300 γρ. κολοκυθάκια

250 γρ. ντομάτες

Jenny.Gr

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, σχηματίζουμε μια μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βάζουμε το φρέσκο ​​κατσικίσιο τυρί και το αυγό στον κάδο του μίξερ. Πλένουμε το θυμάρι, το στεγνώνουμε και αφαιρούμε τα φύλλα από τους μίσχους. Στη συνέχεια βάζουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 3 πρέζες πιπέρι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα.

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλά κομμάτια πάχους 0,5 εκ. και αφαιρούμε το στέλεχος από τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη και στη συνέχεια τη βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν. Μοιράζουμε τις φέτες ντομάτας και κολοκυθιού σαν βεντάλια στη βάση της ζύμης και μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα αυγά και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.

Η τάρτα μας είναι έτοιμη, καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.