Σήμερα σας προτείνουμε μια λαχταριστή και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρές τηγανίτες με ρικότα. Μπορείτε να τις απολαύσετε είτε ζεστές είτε κρύες. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχετε δοκιμάσει καλύτερες. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
500 γρ. ρικότα
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
5 αυγά
Φυστικέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Θα πρέπει να αποκτήσουμε ένα αρκετά ρευστό και κρεμώδες μείγμα. Ύστερα το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι φυστικέλαιο και όταν είναι ζεστό ρίχνουμε περίπου μια κουταλιά από το μίγμα, για να σχηματιστούν τηγανίτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, όχι περισσότερο από 1 λεπτό ανά πλευρά. Συνεχίζουμε με όλο το μίγμα και κάθε φορά που είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.