COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αλμυρό στρούντελ με μπρόκολο και μοτσαρέλα


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2024

Αλμυρό στρούντελ με μπρόκολο και μοτσαρέλα
www.ricettealvolo.it
Το μπρόκολο γίνεται πεντανόστιμο όταν μαγειρεύεται έτσι…

Το αλμυρό στρούντελ με μπρόκολο και μοτσαρέλα είναι ένα νόστιμο ρουστίκ πιάτο για να το ετοιμάσετε στο σπίτι με λίγα μόλις βήματα.

Γενικά έχουμε συνηθίσει το γλυκό στρούντελ με μήλα και σταφίδες. Ωστόσο, το στρούντελ μπορεί να γίνει και σε αλμυρή εκδοχή και μπορεί να γεμιστεί με πολλά υλικά. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήσαμε μπρόκολο και τυρί. Ένας ελαφρύς και νόστιμος συνδυασμός. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο σοταρισμένο λουκάνικο για να κάνετε το πιάτο πιο ξεχωριστό.

Εδώ είναι μερικοί συνδυασμοί που μπορείτε να δοκιμάσετε για να γεμίσετε ένα αλμυρό στρούντελ με μπρόκολο και τυρί: σπανάκι, φέτα και κουκουνάρι, ή κολοκύθα, μπέικον και τυρί τσένταρ, ή αλλιώς πατάτες, δεντρολίβανο ή το κλασικό με ζαμπόν και μοτσαρέλα. Με λίγα λόγια, οι παραλλαγές είναι άπειρες, εξαρτάται από τα γούστα σας και τα υλικά που έχετε στο σπίτι.

Ωστόσο, κάθε συνδυασμός θα είναι πεντανόστιμος και μέσα σε λίγα λεπτά θα φέρετε στο τραπέζι ένα νόστιμο πιάτο που θα αρέσει σε όλους. Ας δούμε πώς να το φτιάξουμε.

Jenny.Gr
www.ricettealvolo.it

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ αλεύρι

100 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου (ανθρακούχο ή κανονικό)

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικό της επιλογής σας (προαιρετικά)

Για τη γέμιση

1 μπρόκολο

60 γραμμάρια μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Σουσάμι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το νερό, το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πιρούνι και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ξύλινη σανίδα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής και στη συνέχεια την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη.

Αφού ξεκουραστεί, παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε μια επιφάνεια εργασίας για να χωρέσει τη γέμιση.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα λαχανικά να γεμίσουμε το στρούντελ. Πλένουμε και βράζουμε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε καλά και το σοτάρουμε στο τηγάνι με μια σταγόνα λάδι και μια σκελίδα σκόρδο για να πάρει γεύση. Μετά από 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε ένα φύλλο χαρτιού βάζουμε επάνω τη ζύμη, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και τη γεμίζουμε με το μπρόκολο, τη μοτσαρέλα και τηνπαρμεζάνα. Με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος τυλίγουμε τη ζύμη κλείνοντας καλά τα πλαϊνά του ρολού.

Κάνουμε μικρές τομές με μια κοφτερή λεπίδα για να διαφύγει ο αέρας. Αλείφουμε την επιφάνεια με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε το στρούντελ στους 180 βαθμούς στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.