COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ταξιδεύουμε νοερά στην Ασία και φτιάχνουμε κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους


JTeam

22 Φεβρουαρίου 2024

Ταξιδεύουμε νοερά στην Ασία και φτιάχνουμε κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους
www.soniaperonaci.it,
Κάθε τόσο μας αρέσει να ετοιμάζουμε υγιεινά, ελαφριά πιάτα που έχουν μια έθνικ πινελιά και να ταξιδεύουμε με τη φαντασία μας σε κόσμους μακρινούς.

Το κόκκινο ρύζι καλλιεργείται κυρίως στην Ασία και φαίνεται ότι προέκυψε από την αυθόρμητη διασταύρωση άλλων ποικιλιών καστανού ρυζιού. Και είναι αλήθεια ότι θέλει λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί και λίγη υπομονή, αλλά φαίνεται να μας ανταμείβει με τις αμέτρητες θρεπτικές του ιδιότητες. Να θυμάστε επίσης ότι μπορείτε πάντα να φτιάξετε λίγο ακόμα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες.

Όντας ολικής αλέσεως, αυτό το ρύζι παραμένει πάντα al dente και μας αρέσει να το τρώμε συνοδευόμενο από τραγανά υλικά. Σήμερα το ετοίμασαμε με γαρίδες και κάσιους.

Και εδώ θα σας πούμε ένα μυστικό: Για μια ακόμα πιο αρωματική και ελαφρώς γλυκόξινη πινελιά, θα μπορούσατε να προσθέσετε και λίγη καρύδα σε νιφάδες. Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε γευστικά μαζί μας;

Υλικά

280 γρ. κόκκινο ρύζι

300 γρ. γαρίδες

200 γρ. κολοκυθάκια

100 γρ. κάσιους

3 κλωναράκια θυμάρι

Σχοινόπρασο

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

3 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα σριρατσα (Sriracha)

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για το ρύζι

Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα κολοκυθάκια

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού και μετά τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το σκόρδο και το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, όσο χρόνο χρειάζεται για να ροδίσουν, ενώ παραμένουν τραγανά. Αφαιρούμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.

Για τις γαρίδες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες: αφαιρούμε απαλά τα πόδια και το κεφάλι. Αφαιρούμε επίσης το κέλυφος, την ουρά και το έντερο από τη γαρίδα. Σε ένα μεγάλο, καυτό τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και το θυμάρι και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

Συναρμολογούμε το πιάτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τα κολοκυθάκια, τις γαρίδες και τα ελαφρώς ψιλοκομμένα κάσιους. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σριρατσα με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το μίγμα σεο ρύζι, μαζί με μερικά κοτσάνια σχοινόπρασο.

Καλή απόλαυση.

Σημείωση

Μην πετάξετε το κεφάλι, την ουρά και το κέλυφος των γαρίδων, γιατί μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα χρησιμοποιήσετε για άλλες παρασκευές

Η σάλτσα Sriracha είναι μια τυπική και αρκετά πικάντικη ταϊλανδέζικη σάλτσα, πιο μεστή από το Tabasco. Μπορείτε να τη βρείτε σε έθνικ καταστήματα ή online.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.