COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τραγανές ψαροκροκέτες στον φούρνο


JTeam

24 Φεβρουαρίου 2024

Τραγανές ψαροκροκέτες στον φούρνο
www.gnamgnam.it
Οι ψαροκροκέτες είναι ένα απλό και νόστιμο φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Για τις ψαροκροκέτες μπορείτε να διαλέξετε το είδος ψαριού που προτιμάτε, εμείς χρησιμοποιήσαμε μπακαλιάρο, αλλά καλά είναι και η τσιπούρα, το λαβράκι, ο σολομός, ο τόνος κ.ο.κ. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο, μαϊντανό ή αρωματικά βότανα για γεύση. Τέλος τις μαγείρεψαμε στον φούρνο , αλλά αν θέλετε μπορείτε να τις τηγανίσετε. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

250 γρ πατάτες

200 γρ μπακαλιάρος

Τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.gnamgnam.it

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε πουρέ πατάτας. Αφήστε τον πουρέ να κρυώσει.

Στο μεταξύ, παίρνουμε το φιλέτο μπακαλιάρου και τον ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι ή ένα μίξερ. Τον προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Πλάθουμε τις ψαροκροκέτες και τις πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και ωήνουμε σε προθερμασμένο αεριζόμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Διατηρούνται για 1 ημέρα ερμητικά κλεισμένες στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.