Η φακοσαλάτα αποτελεί έναν τέλειο γευστικό και θρεπτικό συνδυασμό καθώς οι φακές αποτελούν εξαιρετική πηγή σιδήρου και φυτικών ινών.
Σήμερα λοιπόν ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και προσθέτουμε στις φακές αχλάδι και μπέικον. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
250 γρ. βρασμένες φακές
50 γρ. καπνιστό μπέικον σε φέτες
1 κ. σούπας μέλι
1 αχλάδι
Ελαιόλαδο
Τριμμένη παρμεζάνα
Φύλλα θυμαριού
Ψήνουμε τις φέτες μπέικον στον φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά ή σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περίσσιο λίπος.
Κόβουμε το αχλάδι σε κύβους αφήνοντας τη φλούδα και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 2 λεπτά με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Προσθέτουμε επίσης τις βρασμένες φακές στο τηγάνι για να τις αρωματίσουμε με τα αχλάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και φύλλα θυμαριού. Συμπληρώνουμε με το τραγανό μπέικον και, αν θέλετε, με παρμεζάνα.
Για να βράσουμε τις φακές
Ζυγίζουμε 125 γραμμάρια φακές, τις ξεπλένουμε και τις μουλιάζουμε για 10-12 ώρες σε νερό. Τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει για 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και μετά τις χρησιμοποιούμε για τη συνταγή.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.