COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπανακόπιτα με πατάτες χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη


JTeam

2 Μαρτίου 2024

Σπανακόπιτα με πατάτες χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη
www.contemporaneofood.com
Αν θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο και ελαφρύ χωρίς να χωρίς να στερηθείτε την απόλαυση, τότε η σημερινή σπανακόπιτα με πατάτες είναι η ιδανική επιλογή.

Η σημερινή συνατγή είναι ένα μοναδικό πιάτο γιατί περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για μια υγιεινή και ελαφριά διατροφή και φυσικά δεν του λείπει ούτε η γεύση.

Τα βήματα για να το φτιάξετε είναι λίγα και πολύ εύκολα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι με μια ελάχιστη οργάνωση στην κουζίνα θα μπορέσετε να έχετε το ιδανικό δείπνο, μετά την επιστροφή από τη δουλειά, ακόμα κι αν πρέπει να κάνετε χίλια άλλα πράγματα. Ελπίζουμε πραγματικά να απολαύσετε αυτή την εύκολη συνταγή και να γίνει πηγή έμπνευσης για εσάς.

Υλικά

3 πατάτες

1 κιλό σπανάκι

3 αυγά

200 ml φυτική κρέμα γάλακτος + μερικές κουταλιές για την επιφάνεια

75 γρ σταφίδες

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.contemporaneofood.com

Εκτέλεση

Αρχικά ανάβουμε τον φούρνο στους 180° στον αέρα. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το μαγειρεύουμε με λίγο νερό . Στο τέλος του μαγειρέματος, το στραγγίζουμε και το στύβουμε όσο γίνεται ώστε να στεγνώσει τελείως.

Στο μεταξύ, μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό. Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλά κομμάτια, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τις πατάτες σε μια σειρά, επικαλύπτοντας ελαφρώς τη μια με την άλλη, ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιογενής βάση χωρίς άδειες τρύπες και μια λεπτή στρώση πατάτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο.

Στο μεταξύ, στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα, προσέχοντας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σπανάκι και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα στη βάση με τις πατάτες, μόλις τελειώσει η πρώτη φάση ψησίματος.

Ισοπεδώνουμε την επιφάνεια, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα, βάζοντάς την εδώ κι εκεί, μια πρέζα πιπέρι και συνεχίζουμε στον φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, προστατεύοντας πιθανώς την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος προς το τέλος του ψησίματος.

Σερβίρετε όχι πολύ ζεστό για να το απολαύσετε στα καλύτερά του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.